Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streamowanie przy necie 1Mb/s

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób speedtest na speedtest.net i go tu wstaw. Generalnie do FHD nie wystarczy, martwiłbym się nawet o 720p. Rób próbnego streama to się okaże

Opublikowano

Na zagranicznym forum znalazłem wzmiankę o streamerze który nadawał w 720p z uploadem 1Mb, więc powinieneś dać radę

Opublikowano

Z mojego punktu widzenia to nie ma różnicy co streamujesz, obraz leci w danym bitrate, cokolwiek się na nim znajduje.

http://www.teamliquid.net/forum/tech-support/336489-10-mbps-upload-streaming-in-hd

Z tego co patrzyłem to OBS ma podobne ustawienia, pewnie są poradniki jak go dobrze ustawić.

Opublikowano

Napewno niema ? Przykladowo w grach dynamicznych typu battlefield 3,4 jest wiecej elementow poruszajacych sie wybuchy,iskry strzal itd a dajmy w minecraft masz tylko klocki no chyba ze tnt wybucha

ie068n.jpg
Opublikowano

Napewno niema ? Przykladowo w grach dynamicznych typu battlefield 3,4 jest wiecej elementow poruszajacych sie wybuchy,iskry strzal itd a dajmy w minecraft masz tylko klocki no chyba ze tnt wybucha

Co to za różnica? Przesyłasz obraz, nie twoją grę czy coś...

Opublikowano

Klocki klockami, ale ciągle przesyłasz taką samą ilość danych na sekundę (bitrate). Nie mam pojęcia jak to jest zrobione w tych streamach, być może tam jest jakiś inny sposób. Przeczytaj to:

CBR
Stała przepływność, stały bitrate (ang. constant bit rate) - cecha skompresowanego strumienia danych multimedialnych (w naszym przypadku wideo), polegająca na zapisie określonego czasu nagrania zawsze przy pomocy tej samej liczby bitów, czyli ze stałym bitrate, niezależnie od stopnia skomplikowania zapisywanych danych.

Rozwiązanie to jest proste i znajduje zastosowanie podczas streamingu wideo przy ograniczonej przepustowości, kiedy ważna jest maksymalna przepustowość. Nie jest optymalnym rozwiązaniem dla składowania danych multimedialnych - strumień może być niewystarczający przy złożonych partiach materiału, jednocześnie marnując się, kiedy jest wymagany.

VBR
Zmienna przepływność, zmienny bitrate (ang. variable bit rate ) - cecha skompresowanego strumienia danych multimedialnych/wideo polegająca na zróżnicowaniu ilości danych wyjściowych przypadających na poszczególne segmenty czasowe, w zależności od złożoności danych wejściowych w tych segmentach. Zadaniem tego rodzaju kompresji danych jest utrzymanie stałej jakości sygnału wyjściowego, nie zaś stałej ilości danych przypadających na daną jednostkę czasu.

Technika VBR jest preferowana w przypadku przechowywania danych (w odróżnieniu od streamingu, gdzie stosuje się raczej stałą przepływność), ze względu na bardziej efektywne wykorzystanie objętości danych - więcej miejsca przeznaczane jest na bardziej skomplikowane segmenty, mniej zaś na segmenty zawierające dane o mniejszej złożoności. Zmienny bitrate utrudnia kompresję i dekompresję, lecz daje lepszą jakość przy tej samej wielkości pliku.

Podkreśliłem tutaj ostatnie słowa mówiące o streamach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...