Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klikanie w tekst

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szybkie pytanie. Da się jakoś kliknąć w tekst z webbrowsera? Tak jak np w autoit?
Bo mam taki przycisk i chce w niego kliknąć.
Kod przycisku:

<span class="world_button_active">Świat 81</span>
Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc.  xD 
A teraz tak serio. Mam kolejny problem, mam nadzieję że teraz ktoś mi pomoże.Czemu ten kod nie działa mi jeśli to:

For Each Element As HtmlElement In WebBrowser1.Document.GetElementsByTagName("a")
            If Element.OuterHtml.Contains("server_pl81") Then
                Element.InvokeMember("click")
                Exit For
            End If
        Next Element

Jest po tym:

WebBrowser1.Document.GetElementById("user").SetAttribute("value", "Login")
        WebBrowser1.Document.GetElementById("password").SetAttribute("value", "hasło")
        WebBrowser1.Document.GetElementById("login_form").InvokeMember("submit")
        Thread.Sleep(100)
        WebBrowser1.Navigate("www.plemiona.pl/index.php?server_list=1")
        Thread.Sleep(1000)

Jeśli wstawię te 2 kody pod 2 buttony i kliknę jeden -> drugi to działa. Ale jak wstawię to tak: 

WebBrowser1.Document.GetElementById("user").SetAttribute("value", "login")
        WebBrowser1.Document.GetElementById("login_form").InvokeMember("submit")
        Thread.Sleep(100)
        WebBrowser1.Navigate("www.plemiona.pl/index.php?server_list=1")
        Thread.Sleep(1000)
        For Each Element As HtmlElement In WebBrowser1.Document.GetElementsByTagName("a")
                Exit For
            End If
        Next Element

To wykonuje tylko do drugiego ""Thread.Sleep(1000)"

Opublikowano

Właśnie że jest już załadowana. Jak wstawię for ech pod drugi button i kliknę go oddzielnie to wszystko działa. A pod jednym nie chce. ;.

Opublikowano

Właśnie że jest już załadowana. Jak wstawię for ech pod drugi button i kliknę go oddzielnie to wszystko działa. A pod jednym nie chce. ;.

Private Property pageready As Boolean = False

#Region "Page Loading Functions"

Private Sub WaitForPageLoad()

AddHandler whatbrowser.DocumentCompleted, New WebBrowserDocumentCompletedEventHandler(AddressOf PageWaiter)

While Not pageready

Application.DoEvents()

End While

pageready = False

End Sub

Private Sub PageWaiter(ByVal sender As Object, ByVal e As WebBrowserDocumentCompletedEventArgs)

If whatbrowser.ReadyState = WebBrowserReadyState.Complete Then

pageready = True

RemoveHandler whatbrowser.DocumentCompleted, New WebBrowserDocumentCompletedEventHandler(AddressOf PageWaiter)

End If

End Sub

#End Region

WebBrowser1.Document.GetElementById("user").SetAttribute("value", "login")

WebBrowser1.Document.GetElementById("login_form").InvokeMember("submit") // Tutaj wysyłasz formularz

WebBrowser1.Navigate("www.plemiona.pl/index.php?server_list=1") // a tutaj ładujesz inną strone ?

WaitForPageLoad()

Exit For

End If

Next Element

Opublikowano

Podkreśla mi whatbrowser...;/ I nic się nie dzieje.. ;/  Nie ładuje tam innej strony, chodzi o to że po przejściu na "/index.php?server_list=1" wyświetla się lista serwerów.

Opublikowano

Podkreśla mi whatbrowser...;/ I nic się nie dzieje.. ;/  Nie ładuje tam innej strony, chodzi o to że po przejściu na "/index.php?server_list=1" wyświetla się lista serwerów.

whatbrowser - zamieniasz na nazwe twojego webbrowsera u ciebie jest to  WebBrowser1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...