Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontra na [Riven]

WidziszTo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobry olaf ją zje

wystarczy że odpali ulta i jej podrzuty, stuny nic nie jest warte, a między innymi na tym bazuje riven

Opublikowano

-Darius - sprawdzone, tankowaty i spory dmg przez co riven sobie może ****

-Renekton - sprawdzone, takowanty + duży dmg oraz lifesteal.

Oraz z takich co myślę, że się nadadzą to:

Ryze

Olaf

Garen

Aatrox? (riven zjada na combo, a aatrox ma 2 życia do tego lifesteal oraz odskok od 3 Q riven)

Opublikowano

@polska1290

Z tego co wiem to Ryze na Rivenke possysa - tak mi się wydaję bynajmniej, może dlatego, że jeszcze na topie dobrego Ryze'a nie widziałem, dość odważny pick.

Opublikowano

Wy serio jesteście nienormalni? Nie ma takiego czegoś jak KONTRY. Riven mogę zjechać każdą kontrę jaką tutaj napisaliście. Zależy jak kto nią gra... Jak czytam te tematy z kontrami to coraz gorzej mi.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Wy serio jesteście nienormalni? Nie ma takiego czegoś jak KONTRY. Riven mogę zjechać każdą kontrę jaką tutaj napisaliście. Zależy jak kto nią gra... Jak czytam te tematy z kontrami to coraz gorzej mi.

piszac kontra zapewne  ma na mysli postac ktora swoja mechanika pokona riven wiec ziom nie unoś sie.

oczywiście olaf,jax

dsa

Opublikowano

piszac kontra zapewne  ma na mysli postac ktora swoja mechanika pokona riven wiec ziom nie unoś sie.

oczywiście olaf,jax

Dobrze nie sugeruj się stroną z contrami napisane są tam głupoty :) Każda riven (umiejąca grać) wygra z jax'em 

Opublikowano

może zjechać każdą kontrę? gram na poziomie g5 i jeszcze żadna riven nie pocisnęła mnie na jaxa, bo nawet jak ma więcej farmy to  dzięki e i tak się ją pociśnie

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Oczywiście jak ktoś napisał wyżej - słaba gracz grający kontrą, to żadna kontra. Jeżeli nie umie się grać jakąś postacią to lipa.
Mi osobiście wydaje się, że Teemo budowany pod swoje tankowate buildy może się tutaj dobrze sprawdzić.
Mowa tu głównie o tym - iż jest postacią ranged oraz ma dostęp do silnego poke'u, a jak wiemy Riven nie specjalnie ma teraz jak się sustainować w early (nerf tarczy i HP reg).
Riven wchodzi All-In, a my stawiamy pod siebie grzybka. Ewentualnie mamy już w danym miejscu postawione. Trzeba umieć robić "plejsy".

Minus gry Teemo przeciw Riven jest taki, że jeżeli zgładzi nas w early to ciężko będzie coś przeciwko niej zrobić. Ewentualnie jungler będzie cisnął naszą linię (dlatego mówiłem o tych tankowatych buildach na Teemo.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Każdy kto potrafi grać da sobie radę... Widuję nawet trynde wygrywającego na teemo. Wystarczy, że jestes ogarnięty i nie dasz się jej za ostro klepać w early.

Opublikowano

Nie pierdol. Jeżeli nie ma kontr to po co są bany na rankach? Czego na lcsach zastanawiają się nad pickami? Kontry sa, dokładnie jest to mechanika danego champa który w jakiś sposób sprawia ze jego przeciwnik nie może zadać wystarczająco obrażeń, bądź je blokuje. Kontra na riven? IMO ryze Jax renek i udyr w early

Opublikowano

WIadome ze main Riven rozjebie  ale jak trafi na main kontre Riven to przejebie.

Zedem Riven na topie rozpierdalalem jak chcialem.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Wg. mnie jedyna prawdziwa kontra na riven to pantheon, bo jego pasywka praktycznie pozbawia sensu twoje combo. Bo najwięcej dmg zadajesz właśnie pod koniec combo naładowanymi atakami z runicznego.

Opublikowano

Fiora jak nie da się zabić do 6lvl'a to później linia totalnie wygrana ;) Jak już hydre masz to rivenka może sobie tylko poskakac ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...