Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rankedami

shaker1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam problem ,a chodzi mi dokładniej o rozgrywki rankingowe . Jestem sfrustrowany poziomem niektórych graczy . Grając mecz rankingowy ze statystykami 10/1 nie mogę wycarrować gry ,gdyż mój team nie słucha i padają jeden po drugim . Moja dywizja to Gold V ... był Gold II ,lecz gracze robią swoje . Mój poziom spadł do takiego elo hell ,że dostaję po 13 LP za wygrany mecz ,a odejmuje mi po 23 LP. Na prawdę robię wszystko co mogę ,lecz moja drużyna mi to utrudnia . Macie jakieś porady ,co zrobić z tym ? ... tylko nie piszcie mi ,żeby grać duo ,bo gram z moim kumplem ,lecz on tylko traci przez to LP. Czekam na odpowiedzi . Pozdrawiam  :(

Opublikowano

Nie ma żadnych porad, po prostu graj.

Musi być coś, co robisz źle, skoro przegrywasz każdą grę, nie zrzucaj wszystkiego na team.

Opublikowano

Na 100% nie przegrywasz przez sam team. Jak dla przykładu grasz w jungli i gankujesz, to nie zabieraj killi tylko oddawaj je swoim sojusznikom. Graj graj i jeszcze raz graj.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie zrzucam winy na drużynę , lecz zawsze w mojej drużynie jest jakiś troll . Dziś zagrałem dwie rozgrywki :

1 mecz - Duo mid ,bo ktoś powiedział do naszej kayle ,że jest noobem . 

2 mecz - Gra z afk .

Moja częstotliwość zwycięstw to 3 porażki 1 wygrana .... i tak w kółko .

Wiem ,czasem popełniam błędy ,lecz jest to rzadkością .... Zawsze moją linie wygram ... po pushu idę zrobić ganka z topa ,lecz każda linia jest tak nafeedowana ,że przy ganku mnie zabijają .

Opublikowano

Po pierwsze nie graj na topie. Najtrudniej wyccaryowac. Jesli juz, to polecam Ryza z teleportem. Mainuj mida lub jungle. Łatwo pomóc teamowi. Duzo łatwiej niz z topa.

Opublikowano

Wytłumacz mi dlaczego gościu co boostuje kogoś potrafi bez problemu wygrać każdą grę ? albo nervarien bardzo szybko nabił platyne. Oni potrafią grać i to jest kluczem do wygranej. 

Opublikowano

Wytłumacz mi dlaczego gościu co boostuje kogoś potrafi bez problemu wygrać każdą grę ? albo nervarien bardzo szybko nabił platyne. Oni potrafią grać i to jest kluczem do wygranej. 

Boostuje ponieważ gra na poziomie Diamentu/Challengera/Gra na bolu.

Człowiek grający jak wysoki gold (prawdziwy nie boostowane goowno) będzie miał problemy z wbiciem golda v z silvera v ponieważ tam naprawdę gówno się dostaje...

Opublikowano

Z silvera V na Silver III wbiłem w dwa dni i uważam, że zależy to od umiejętności gracza, bo jeśli myślisz, że jesteś nafeedowany i lecisz na jakiegoś ap np. le blanc bez żadnego magic resista to po chuj masz ją nafeedować? Nie masz szans z midem jeśli przychodzisz z topa więc nie rzucaj się tam gdzie cie nie potrzeba. Lepsza taktyka jest taka, że:

1. Pushujesz pierwszą wieże topową.

2. Po punkcie pierwszym lecisz counter jungle na buffy. Masz duże szanse, że złapiesz reda, bo bardzo często junglerzy są w okolicach bota wtedy ;)

3. Jak już masz reda to leć na topa, bo pewnie twój przeciwnik też stara się pushować. Masz szanse to go zabij i lekko spushuj miniony.

4. Lecisz na bota (JEŚLI MASZ TELEPORT!)

5. jak uda wam się coś ugrać z teamem na bocie to zróbcie pierwszego dragona

6. Teleportuj na topa, bo pewnie gościu już tam jest i ci lekko obił wieże albo ją zniszczył. I tak jesteście teamem na plusie z kasą :)

7. Jak już macie dragona to powrót (kup coś) i leć pushować mida. Wtedy już oba teamy się tam zbiorą i macie przewagę w tf'ach. Jedynie nie wbijajcie pod wieże ;p 

Reszta to już sama się ułoży. Pamiętaj, że jedno twoje padnięcie daje wrogowi więcej niż tylko te twoje 20 sekund do odrodzenia... tym bardziej jeśli były asysty...

Opublikowano

To nie przez team - po prostu nie umiesz carrować.
W każdym meczu znajdzie się jakiś debil który nie ogarnia, ale musisz sobie z tym radzić. 
Naucz się roamować, pomagaj innym liniom - po prostu zgładź drużynę przeciwną.

pewdiepie fan :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...