Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasa i profesja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakichś 2 tygodni gram na globie, mam monka 82lvl no i jakoś odechciało mi się nim grać.

Chciałbym zrobić sobie jakiegoś alta, tylko problem jest w tym, że nie mam kompletnego pojęcia czym zagrać ;/ 

Jeśli chodzi o klasy, które mi się podobają to są praktycznie wszystkie. Gram głównie dps pve, ale pvp też czasami się zdarza. 

Dotychczas grałem bardziej prostymi prostymi klasami np. monkiem, hunterem, może teraz coś bardziej skomplikowanego i ciekawszego?

Nie chcę znów jakiejś nudnej klasy. Napiszcie co Waszym zdaniem powinienem wybrać.

Podajcie również najlepsze profesje do zarobku :) 

Z góry dziękuję i czekam na odpowiedźi! Każda odpowiedz jest na wagę złota!!!

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Monk jest fajny na 90 levelu dopiero. Zastanów się czy nie wymaxować. Jeżeli nie chcesz nudnej klasy to odpada ele shaman bo rotacja kończy się na chainach :D Enh shaman jest słaby do levelowania. Z altów to najprzyjemniej grało mi się frost DK. Ewentualnie shadow priest.

Opublikowano (edytowane)

Monk jest fajny na 90 levelu dopiero. Zastanów się czy nie wymaxować. Jeżeli nie chcesz nudnej klasy to odpada ele shaman bo rotacja kończy się na chainach :D Enh shaman jest słaby do levelowania. Z altów to najprzyjemniej grało mi się frost DK. Ewentualnie shadow priest.

No wymaxuje go na 100%, tylko muszę mieć jakąś klasę żeby sobie na jakiś czas odskoczyć od monka. Mi bardziej chodzi o endgame, a nie o lvlowanie na alcie bo i tak pewnie wbije nim 60 a pozniej boost do 90.

Wybierzcie mi najciekawsza, najlepsza 1 klase z obu grup i napiszcie dlaczego akurat ta wybraliście. Będę grał tylko dpsem więc nie potrzebne mi są inne spece co do dudu to tylko bala bo nim nie gralem.

1: lock, bala dudu, mag

2: dk, war, pala 

Edytowane przez Mr.Cukier

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Z rangedów destro lock, z melee frost dk. Osobiście jako fanatyk transmogów nie przepadam za bala drutem :D (nawet z glyphem mi się nie podoba).

Opublikowano (edytowane)

Z rangedów destro lock, z melee frost dk. Osobiście jako fanatyk transmogów nie przepadam za bala drutem :D (nawet z glyphem mi się nie podoba).

Napisz dlaczego te klasy wybraleś? Dk to jest runik i nie wiem czy będę potrafił tym grać. Mi to obojętne jaka klasa byle miała dobry dmg, bust i fajnie się nią grało. 

Przyjemną postacią do expienia jest paladyn prot , a do zabawy to rogue ;)

Co rouge to troche się nim bawiłem, ale to bardziej klasa pod pvp. No i ja nie lubię tanków bo to najnudniejsza rzecz w wowie jaką można robić :) Już wolę iść fishing trenować.

Opublikowano

Tanki mają o tyle fajnie że są masakrycznie łatwi na mop i do tego robią większy damage niż dpsy podczas levelowania . Potem możesz respeca zrobić .

1377430129-U769346.png
Opublikowano (edytowane)

Tanki mają o tyle fajnie że są masakrycznie łatwi na mop i do tego robią większy damage niż dpsy podczas levelowania . Potem możesz respeca zrobić .

Jak klasa będzie miała tank czy heal spec to mogę w nim grać, żeby łatwiej się na instancję dostać. Nie odbiegajmy może już od tematu tylko wybierzmy tą klasę :P Na monku juz 88, jak dobije 90 i się trochę ubiorę to będę chciał robić tego alta. Jak już mówiłem gram dps pve/pvp i tylko pod tym względem oceńcie klasę, nie obchodzi mnie czy ma ona tank/heal spec bo i tak na end game nie bede tego używał. Tu mam grupy klasy jaki chciałbym zagrać, grupy 3 nie brać pod uwagę bo wybiorę coś z niej jak będę wiedział co brać z 1 i 2 grupy. Napiszcie coś o każdej z klas i wybierzcie jedną z każdej grupy, napiszcie dlaczego akurat ona. ( dla mnie kluczowe są cyfry recounta na raidzie :* ).

1. lock, mage, bala dudu ( druidem grałem w każdym specu i tylko ten mi został )
2.dk, war, pala
3.shammy, hunter

Chciałbym się jeszcze zapytać czy da się jeszcze gdzieś kupić woda? Bo na battlenecie życzą sobie jedyne 45 euro :P Słyszałem, że są gdzieś po 140zł. Jakbym kupił woda to miałbym od razu alta na 90 i nie musiałbym lvlować. No i tak, mam jeszcze 2 tygodnie gry, jak będę chciał płacić prepaidami to muszę gdzieś to zaznaczyć na stronie czy coś? Czy po prostu jak mi się skończy czas gry to kupić prepaida w pisać kod i tyle?

Opublikowano

1. Ogólnie casterami w pve to sie gra banalnie , głownie pare spelli i tyle . Za to pvp jest trudne .

2. Paladyn bardzo fajne rozwiązanie.

Co do WOD to poczekaj sobie pewnie na keye będzie .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

1. Ogólnie casterami w pve to sie gra banalnie , głownie pare spelli i tyle . Za to pvp jest trudne .

2. Paladyn bardzo fajne rozwiązanie.

Co do WOD to poczekaj sobie pewnie na keye będzie .

No to wszyscy wymienieni casterzy są na podobnym poziomie w dps pve? Skoro tak to czym najfajniej sie gra?

Dlaczego akurat palladyn z mele? 

Opublikowano

Z levelowaniem do 90 jak kupisz WoDa, to czasami lepiej wbić alta do 60. To jest raptem jeden dzień roboty, a jak na 60 lvlu zrobisz boost do 90 to możesz wybrać dwie profesje żeby dodatko wbić na max.

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, co do klasy to się zastanowię pomiędzy shamanem i hunterem. Mam jeszcze do was 3 pytania:

1.Jak kupię teraz klucz do wowa na keye.pl to od razu dostanę klucz i będę mógł boostować postać?

2.Jak jest z nerfami na wodzie? Słyszałem, że hunter i warrior mają być już być nie do użytku. Trochę mnie to zaskoczyło bo przecież zawsze hunter był bardzo mocny, a tu taki zwrot akcji.

3.Jakie addony to interface polecacie? Chciałbym cały interface gry zmienić. Co do action barów to miałem dominos ale nie umiem go ustawić.

Opublikowano

Odświeżam temat.

Opublikowano

1. Tak

2. Nerfami nie ma się co przejmować. Brewmaster też dostanie i jakoś muszę to przełknąć :D

3. ElvUI

Opublikowano

1. Tak

2. Nerfami nie ma się co przejmować. Brewmaster też dostanie i jakoś muszę to przełknąć :D

3. ElvUI

Z tym kluczem to na 100%? Bo jak oni mają mi dać klucz za rok to mi się nie opłaca kupować bo jeszcze prepaida muszę kupić :P Co do konta to muszę gdzieś tam ustawiać, żeby płacić prepaidami czy nie?

Opublikowano

Odświeżam temat.

Opublikowano

Tak, z tym kluczem to na stopro. Ja kupiłem w blizzard store (czy jak to się tam zwie), ale w gildii parę osób kupiło na keye/fabrykakluczy i też działał tak jak u mnie. Można było boostować. 

W opcjach zarządzania kontem na battle.net jest coś takiego jak "dodaj czas gry". Tam wybierzesz, że masz już klucz i go wpiszesz. Ot cała filozofia :)

Opublikowano (edytowane)

Tak, z tym kluczem to na stopro. Ja kupiłem w blizzard store (czy jak to się tam zwie), ale w gildii parę osób kupiło na keye/fabrykakluczy i też działał tak jak u mnie. Można było boostować. 

W opcjach zarządzania kontem na battle.net jest coś takiego jak "dodaj czas gry". Tam wybierzesz, że masz już klucz i go wpiszesz. Ot cała filozofia :)

Dobra, dzieki za odpowiedz. Jeszcze sie chcialbym zapytać jaką rasę wybrać dla huntera? Zastanawiam sie pomiedzy humanka a night elfka. Humanka ma ten trinket pod pvp, a night elfka bardzo ladny model po update. Ten trinket robi duza roznice? Slyszałem, że wszystkie raciale na wodzie maja byc usuniete. Co do woda (wklejone z keye):"Nasza wersja zawiera przed-premierowy boost charakteru do 90 lvl. Ta funkcja będzie dostępna zaraz po aktywacji kodu do dodatku Worlords of Dreadnor ( kod zostanie wysłany 2 dni przed datą premiery)." Przepraszam wczesniej tego nie doczytalem, to jak ludzie z Twojej gildii moga miec juz boosta?

Edit: Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i proszę o zamkniecie tematu!