Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przezroczyste tło ikony serwera

ShadoW KilleR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam pewien problem, ponieważ chciałem sobie wykorzystać w swojej serwerowej ikonie przeźroczyste tło które normalnie działa aczkolwiek po dodaniu do serwera tło i tak jest białe.

Nie wiem dlaczego tak się dzieję...

Przykładowa ikona stworzona przeze mnie bez tła:

38354415241434874892.png

Na liście i tak pojawia się białe tło wokół buźki.

Co wygląda następująco:

71762498726915340017.png

Opublikowano

Format się zgadza. Poprostu tło pola przeznaczonego na avatar jest pierwotnie białe. Spróbuj zapisać z wybranym przez siebie tłem w odpowiednim rozmiarze.

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Opublikowano

Ta strona na której dajesz swój awatar ma prawdopodobnie ,,stały" rozmiar awataru i w skrypcie jest napisane tak, że jeżeli dodajesz go w dobrych wymiarach lecz bez tła to automatycznie Ci daje białe tło. To są starodawne skrypty i nic na to w takim przypadku nie poradzisz prócz zwiększenia obrazka do wymaganych wymiarów.

Opublikowano

Wystarczy zwiększyć rozmiar obrazka do wymaganego i nie będzie tego białego tła.

Opublikowano

A jeżeli nie zadziała to spróbuj gotowca z neta :)

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...