Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

hyundai IT W240D - Obraz skacze

old_kwiatosz

Pytanie

Opublikowano
Witam! 

Opiszę sytuację. 

Kilka miesięcy temu ekran był czarny, monitor niby się włączał, ale ekran był czarny. Poszukałem, więc na internecie co zrobić i znalazłem coś takiego: 

5644024900_1308484695.jpg

Przelutowałem to i działało kilka miesięcy, od kilku tygodni mam taki problem. Rano jak wejdę i pierwszy raz go uruchomię to z 1 godzinę - chodzi jak nowy. 

Schody zaczynają się po tej 1 godzinie. 

Tam gdzie jest dużo ikonek, rzeczy, w grach ekran zaczyna wariować. 

Chciałbym wiedzieć co mogę z tym zrobić, umiem przelutować kilka rzeczy. Dopiero pierwszy rok w technikum i mam zajęcia z tworzenia układów scalonych. Jednak moje umiejętności nie są jakieś super. Proszę o napisanie co mam kupić, co przelutować. 

Dzięki.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nowy monitor bo raczej wprawy w lutowaniu lutownicą uszkodzonych układów SMD nie posiadasz , zresztą koszt wymiany czy załatwienia sobie i zrobienia monitora jest za duży w stosunku do kupna nawet używanego monitora za 200-300 zł max

to nie raczej wina inwertera który wymieniłeś, jeśli to stwierdzone objawy uszkodzenia monitora i tak samo działa na innym sprzęcie pozostaje tylko kupno nowego  albo wymiana układu smd

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...