Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] PermissionsEX nie działa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wczoraj postawiłem swój serwer. Wgrałem pluginy i wszystko działało poza jednym. PermissionsEx nie działa. Nie działa na różne sposoby. Raz są widoczne rangi ale komendy jakoby nie były przypisane, innym razem nie ma ani rang, ani przypisanych komend. O co może chodzić? Lista wgranych plg: AuthMe Reloaded, Citizens, Essentials, Essentials Chat, Essentials spawn, PermissionsEX, SDJ (Super Double Jump), SkAddonLib, Skript, SkriptPlus, World Edit, World Guard.
Nie działa nawet z taką zwykłą konfiguracją:

groups:
  Gracz:
    default: true
    prefix: '&6[Gracz]&7]
    permissions:
    - essentials.spawn
    - essentials.msg

Plugin ten jest także pod komendą /pl na czerwono, ale tylko po konfiguracji.

Dodatkowo nie jest chyba wykrywany, bo nic nie blokuje i mogę używać komend przypisanych w Essentials

Co może być problemem?

Opublikowano

Jaka wersja serwer'a ?
Pobierz permissionsex ,wersje: 1.21

Opublikowano

Jeżeli niadal nie działa. Zrob tą reinstalację i jako pierwszy plugin wgraj PermissionsEx. Tylko wgraj najnowszą wersje

Opublikowano

Pierwszym krokiem jest nie pobieranie najnowszej wersji. Pobierz jakąś inną, starszą. Musisz dodać chat do rang w EssentialsChat. Robisz to tak: szukasz EssentialsChat, następnie dodajesz RĘCZNIE rangi:

Wlasciciel: '{faction_tag}&6[&4{GROUP}&6]&f {DISPLAYNAME}&7 >>&r {MESSAGE}'

Jeśli masz Factions, dodajesz (faction_tag). Jeśli wgrasz stabilniejszą wersje powinno działać, jeśli nie wal na GG.

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Pierwszym krokiem jest nie pobieranie najnowszej wersji. Pobierz jakąś inną, starszą. Musisz dodać chat do rang w EssentialsChat. Robisz to tak: szukasz EssentialsChat, następnie dodajesz RĘCZNIE rangi:

Wlasciciel: '{faction_tag}&6[&4{GROUP}&6]&f {DISPLAYNAME}&7 >>&r {MESSAGE}'

Jeśli masz Factions, dodajesz (faction_tag). Jeśli wgrasz stabilniejszą wersje powinno działać, jeśli nie wal na GG.

Dzięki Ci, pobrałem ze strony Curse pierwszą wersję jaka wyszła na 1.7.2 i działa! Jeszcze raz wielkie dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...