Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy świat Pandora!

julo222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, już niedługo powstanie nowy świat pandora. Będzie to świat globalny lecz z statystykami podniesionymi. Oto statystyki serwera które prawdopodobnie będą:

Niszczenie łupów - 30[/size]

Osłabienie tytanów - 30%[/size]

Doświadczenie za potwory - x3[/size]

Czas odnawiania się potworów - x3[/size]

Zmniejszenie szansy na pusty łup - x3[/size]

Mnożnik punktów honoru - x2[/size]

Doświadczenie za questy - x2[/size]

Wyłącz przewagę lvl dla PvP - tak [1][/size]

Zdobycie łupu wymaga wyczerpania - tak [1][/size]

Dodatkowe komendy czatu - tak [1][/size]

Dodatkowe komendy czatu - tak [1][/size]

Oto dowód na istnienie świata:

http://www.margonem.pl/?task=ranking&w=pandora

Serwer prawdopodobnie niedługo wystartuje, ponieważ został wprowadzony do rankingu. :)

200px-Cigarette.jpg

Arcymistrz
Opublikowano

Moim zdaniem Gamora już całkowicie się sprzedała. Porównajmy serwer Pandora do np. Badgers

Pandora: Musisz płacić za wstęp; musisz płacić za wyczerp; jak nie masz wyczerpa, to nie możesz nic zdobyć; ustawienia serwera medium

Badgers: Nie płacisz za wstęp (podanie); musisz płacić za wyczerp; jak nie masz wyczerpania, to przedmioty i tak lecą; ustawienia serwera easy

Serwer jest strasznie ustawiony pod pieniądze. Dużo osób staje np. na 3 miesiące, żeby zdobyć legę itp. i w tym przypadku wiąże się to z kosztami, gdzie inne serwery prywatne nie mają takich ograniczeń. 

Polecam popróbować przez miesiąc w PP, pozdobywać repki i innych wymaganych na serwer prywatny, a dostaniecie się bez problemu.

Opublikowano

I dlatego przeżuciłem się na margonem w wydaniu Angielskim...

Dziś została udostępniona graczom możliwość założenia postaci na pierwszym, oficjalnym, płatnym serwerze o nazwie Pandora

Wiadomo ze w margonem trzeba sie niezle napracowac zeby zdobyc na poczatku 1-20 kaskę. A w m.com, na samym starcie dostajesz 20k ...

Opublikowano

Garmory widocznie zarabia za mało.

Pandora to świetne rozwiązanie, chętnie bym grał na tym świecie. Znacząca liczba osób posiada jeszcze 20 SŁ z promocji Margonem w CD Action. Tyle jestem w stanie dać.

Ale żeby istniał przymus dokupienia wyczerpania? 1 SŁ to jakieś 3 złote. Tygodniowo. Jak chcecie za trochę lepszy świat dać ~150-160 zł rocznie, to proszę bardzo.

Opublikowano

Sory bardzo ale jak na tym świecie nie ładuje się wyczerpanie tak jak na normalnych serwerach to ja podziękuje niedość że trzeba zabulić 20zł za dostęp do serwa to jeszcze płacić za wyczerpanie skreśliłem ten serwer jak i gre w tym momencie zrobili z gry F2P gre P2P, jak nie zniosą tego "abonamentu" to nie wróże temu "serwerowi" wysokich lotów aż tak dużo ich wynosi założenie serwera że dowalają abonament za wyczerpanie? rozumiem te 20zł za wstęp ale z przymusowym kupywaniem wyczerpania to przesada.

Opublikowano

Czemu mówisz że margonem to P2P, przecież nie płacisz żadnego abonamentu, a jest dużo privów ze statystykami o wiele większymi niż na Pandorze, a te 20 sł można wydac na wyczerpanie na przyzwoity lvl :p

Opublikowano

Czemu mówisz że margonem to P2P, przecież nie płacisz żadnego abonamentu, a jest dużo privów ze statystykami o wiele większymi niż na Pandorze, a te 20 sł można wydac na wyczerpanie na przyzwoity lvl :P

Napisałem tak dlatego że niedługo nie będą mieli za co utrzymać margo więc będzie abonament, te kupywanie wyczerpania na pandorze można traktować jako przymusowy "abonament" bo bez niego nie poexpisz więc :D

Opublikowano

Gdyby nie konieczność posiadania wyczerpania do zdobywania łupów z pewnością bym tam zagrał. Administracja zrobiła niezłą niespodziankę otwierając te nagrody za poszczególne osiągnięcia, ale i tak sobie odpuszczę.

Opublikowano

Napisałem tak dlatego że niedługo nie będą mieli za co utrzymać margo więc będzie abonament, te kupywanie wyczerpania na pandorze można traktować jako przymusowy "abonament" bo bez niego nie poexpisz więc :D

Przecież na normalnym świecie prywatnym też trzeba wyczerp kupować i jakoś nikt nie pierdzieli od abonamencie. A tak propo, Margo trzyma się już długo i wątpię czy szybko upadnie, o ile upadnie

Opublikowano

Ja również odpuszczę sobie tam grę. Owszem, margo nie upadnie od zaraz, ale gra nie jest po to, aby w nią ładować $ jak głupi, tylko aby się rozerwać... Osobiście preferuję bardziej angielskie wydanie Margonem. 

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Ja również odpuszczę sobie tam grę. Owszem, margo nie upadnie od zaraz, ale gra nie jest po to, aby w nią ładować $ jak głupi, tylko aby się rozerwać... Osobiście preferuję bardziej angielskie wydanie Margonem. 

Ja myśle że angielskie margo jest bardziej narażone na to że upadnie chyba nie jest tak popularna za granicą? czy może się myle

a tak odbiegając od tematu to do expa oczywiście na serwerze non-pvp to łowca czy trop najlepszy?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

przepraszam za odkopywanie posta ale chce was oświecić to jest tak ,że jak przez tydzień nie zakupiłeś wyczerpania to nie zdobywasz łupów więc to nie do końca jest p2p tyle w temacie ._.

Opublikowano

przepraszam za odkopywanie posta ale chce was oświecić to jest tak ,że jak przez tydzień nie zakupiłeś wyczerpania to nie zdobywasz łupów więc to nie do końca jest p2p tyle w temacie ._.

I tak to nic nie zmienia bo zalozyciele leca sobie na hajs tak samo jak mt2 :)

graphic.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten świat to przesada.. Widać, że robią to tylko i wyłącznie dla pieniędzy. 20 sł? Przesada. Robią to samo co założyciele światów prywatnych, lecz oni nie muszą dawać 5k sł :D . Margonem schodzi na psy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zwykle... Zdania i opinie są podzielone, moim skromnym zdaniem nie opłaca się grać na privach i płacić jakikolwiek hajs ponieważ

można zrobić za darmo to na realu i mieć świadomość z długiej przyjemnej gry, nie wliczając w to wydatków podstawowych jak na privach typu 20 zł za slota...

"Masakracja jak to mówią młodzi ludzie" :D

Opublikowano

Jak dla mnie "Pandorka" to porażka. Zbiegło się tam pełno dzieci, które wyprosiły kasę od matki na smocze łzy a teraz stoją w ithan i proszą o kasę -,- 20 sł? = 20 zł pay pal / przelew to przesada i do tego zakup wyczerpania...żałosna akcja dla kasy. Dlatego ja już dawno się przeniosłem na margonem w wersji zagranicznej, ponieważ tam jest miła atmosfera i nie próbują wciskać wszystkiego za kasę. Owszem są Draconity, ale nikt tego nie używa...a i bonusy na start. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam tam. Beznadzieja. Dlaczego? Trzeba kupowac wyczerpania, elity zajęte exp. Po zakupie mówisz WOW jestem na świecie prywatnym! Ale to dopiero wasz początek. Gdy nabijecie do 60, to od razu mowie, ze nigdy nie ubijecie tarmusa i aliasa. Chyba ze hardkor i bedziesz od 00:00 do 7 stał to może będziesz miał szanse, ale moim zdaniem.  Nie polecam świata. Nie ma takiego zaludnienia  na Aliasie jak tutaj na Pandorze :)

Jak dla mnie "Pandorka" to porażka. Zbiegło się tam pełno dzieci, które wyprosiły kasę od matki na smocze łzy a teraz stoją w ithan i proszą o kasę -,- 20 sł? = 20 zł pay pal / przelew to przesada i do tego zakup wyczerpania...żałosna akcja dla kasy. Dlatego ja już dawno się przeniosłem na margonem w wersji zagranicznej, ponieważ tam jest miła atmosfera i nie próbują wciskać wszystkiego za kasę. Owszem są Draconity, ale nikt tego nie używa...a i bonusy na start. 

Masz racje margonem.com chyba najlepsze. Większość polaków. Taniutkie rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...