Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] AMX 13 90

kYRA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AMX 13 90.

386811400737274635359.png

Dane pojazdu:

• 1100 punktów życia.
  • 350 koni mechanicznych.
  • Prędkość maksymalna 64 km/h.
  • Prędkość obrotu 40 stopni.
  • Działo zadaje obrażania od 180 do 300.
  • Zasięg widzenia 400 m.
  • Zasięg sygnału 750 m.

Jak rozbudowujemy pojazd?

Gąsienice->Silnik->Działo->Radio

Po gąsienicach silnik ze względu na to, że to czołg lekki i jego zadaniem jest świecenie, a nie strzelanie.

Zalety:

• Mobilność
  • Zasięg widzenia
  • Zasięg sygnału
  • Zwrotność
  • Ilość HP
  • Obrót całego czołgu jak i wieży
  • Świetny kamuflaż

Wady:

• Brak pancerza
  • Bez złota mało co zrobimy

Jakie moduły?

122271400738113635359.png
- Ulepszona Wentylacja (klasa 1)

120721400738158635359.png - Osłonięta Optyka

399381400738203635359.png- Ulepszony System Naprowadzania

Jaki sprzęt Eksploatacyjny?

501061400738328635359.png - Duży Zestaw Naprawczy

640491400738366635359.png / 626001400738396635359.png - Duża Apteczka lub Mocna Kawa

851061400738425635359.png - Duża gaśnica

Dałem sprzęt Eksploatacyjny taki jaki ja mam i innych topowych graczy, ale wszystko ,,duże" ze względu na to, że strzał od byle jakiej dychy niszczy nam kilka modułów (nie zawsze), ale warto mieć, bo każda bitwa 13 90 może być epicka, ponieważ tym czołgiem dużo można zrobić. Na pewno nie można zrezygnować z gaśnicy i dać Kawę ze względu na to, że ten czołg lubi się palić, bo jak mówiłem każdy strzał nam coś niszczy.

Jak tym grać?

Skoro mamy już moduły i sprzęt eksploatacyjny to można przejść do strategii. Na pewno nie możemy stać w miejscu ze względu, że może na nas polować artyleria dlatego musimy ,,tańczyć Salse" czyli różne ruchy jakie tan przyjdą do głowy - przód, tył, lewo, prawo, tył etc.

Na pewno nie możemy się bać wyjeżdżać na minimum połowę mapy, ponieważ ten czołg jest tak zwrotny i ma świetny zasięg widzenia, że wszystko zobaczymy.

Z każdym wyjechaniem po za połowę mapy i widzimy, że ktoś do nas strzela trzeba robić raz na dwie sekundy mocno skręt w lewo (potem wyprostowanie) i później znów raz na dwie sekundy trzeba skręcić w prawo. Ciągle to powtarzamy do póki nie dojedziemy do bezpiecznego miejsca. Te czynności robimy ze względu na to, by utrudnić przeciwnikowi strzał w nas.

Niżej dodam filmiki jak grać:

Opublikowano

Bez zlota malo co zrobimy? Mam nadzieje ze to jest zart bo to jest czolg lekki i 170 peny mu wystarcza na kazdy czolg.

Do zalet dopisz jeszcze swietny kamuflaz.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Bez zlota malo co zrobimy? Mam nadzieje ze to jest zart bo to jest czolg lekki i 170 peny mu wystarcza na kazdy czolg.

Jeżeli przebijesz bez złota E75 czy T95 to stawiam Ci złoto (oczywiście na randomie + od przodu.). ;)

Dopisane.

Opublikowano

http://scr.hu/1yc8/2wtgt

E-75 nie ma szans od przodu przebić. 200 peny konieczne na dolną płytę.

Opublikowano

Jeżeli przebijesz bez złota E75 czy T95 to stawiam Ci złoto (oczywiście na randomie + od przodu.). ;)

Dopisane.

To jest lt i nim sie nie trzela w przod czolgow. Trzeba wykorzystywac jego mobilnosc, kamo i mala sylwetke i zajechac takiego delikwetna ale gold nooby wszystkim musza grac jak TD(dlatego gold bezsensu niszczy balans i umonotonnia gre).

860331433165800174608.png

Opublikowano

Co racja to racja. Sam moją 75 mam 12szt. golda i 24 pp'ków. Zwykle na wszystko wystarczają pp'ki.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Bez golda też się da grać, sam tak gram i jakoś mi się przyjemnie gra :)

graphic.png

Opublikowano

Bez golda też się da grać, sam tak gram i jakoś mi się przyjemnie gra :)

Da się, ale nie zrobisz tak świetnego wyniku jak ze złotkiem. ;)

Opublikowano

Da się, ale nie zrobisz tak świetnego wyniku jak ze złotkiem. ;)

To się tyczy akurat każdego czołgu.

76561198001815076.png
Opublikowano

To się tyczy akurat każdego czołgu.

Nie każdego. Np. B-C ma kumule, które nie trafiają ze śmiesznej odległości + trzeba pamiętać o pancerzu warstwowym.

Opublikowano

Zdjęcie są nie widoczne, przynajmniej ja ich nie widzę ;p

Co do AMX 13 90 - fajnie przeczytać coś i się dowiedzieć, bo aktualnie stanęłam na AMX 13 75 (Serio denerwujący czołg...), myślę że 13 90 mi to wynagrodzi ;p

Opublikowano

Zdjęcie są nie widoczne, przynajmniej ja ich nie widzę ;p

Co do AMX 13 90 - fajnie przeczytać coś i się dowiedzieć, bo aktualnie stanęłam na AMX 13 75 (Serio denerwujący czołg...), myślę że 13 90 mi to wynagrodzi ;p

Zdjęcia były w wiki wota, a jakiś czas temu było ono całkowicie zmieniane i wszystkie zdjęcia wygasły.

Opublikowano

Bardzo ciekawy czouk, moim zdaniem najlepszy light (bardzo specyficzny i dość trudny do gry). Sprzęt eksploatacyjny można montować zwykły jak ktoś nie ma kasy (wystarcza). Co do tego golda to wiadomo złota amunicja pomaga ale z full goldem - tylko jak ktoś ma dużo sianka :). Złote pestki muszą być na tym czołgu, nie do końca wszystkie. Da się zrobić naprawdę super wynik na zwykłym ammo.

; )

Opublikowano

Bardzo ciekawy czouk, moim zdaniem najlepszy light (bardzo specyficzny i dość trudny do gry). Sprzęt eksploatacyjny można montować zwykły jak ktoś nie ma kasy (wystarcza). Co do tego golda to wiadomo złota amunicja pomaga ale z full goldem - tylko jak ktoś ma dużo sianka :). Złote pestki muszą być na tym czołgu, nie do końca wszystkie. Da się zrobić naprawdę super wynik na zwykłym ammo.

Zgadzam się

• 3 miesiące temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] AMX 13 90

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...