Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Server nie chce się odpalić.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam problem z serwerem gdyż nie chce się odpalić. Log:

[01:02:13] [main/INFO]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[01:02:13] [main/INFO]: Using primary tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[01:02:13] [main/INFO]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[01:02:13] [main/INFO]: Forge Mod Loader version 7.2.193.1078 for Minecraft 1.7.2 loading
[01:02:14] [main/INFO]: Java is OpenJDK 64-Bit Server VM, version 1.7.0_55, running on Linux:amd64:3.10.23-xxxx-std-ipv6-64, installed at /usr/lib/jvm/java-7-openjdk-amd64/jre
[01:02:14] [main/INFO]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[01:02:14] [main/INFO]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLDeobfTweaker
[01:02:14] [main/INFO]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[01:02:14] [main/INFO]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[01:02:14] [main/INFO]: Calling tweak class cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager$FMLPluginWrapper
[01:02:16] [main/INFO]: Calling tweak class cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager$FMLPluginWrapper
[01:02:16] [main/INFO]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLDeobfTweaker
[01:02:17] [main/INFO]: Launching wrapped minecraft {net.minecraft.server.MinecraftServer}
[01:02:22] [main/ERROR]: Unable to launch
java.lang.reflect.InvocationTargetException
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.7.0_55]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57) ~[?:1.7.0_55]
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.7.0_55]
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606) ~[?:1.7.0_55]
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:134) [launchwrapper-1.9.jar:?]
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.9.jar:?]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.7.0_55]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57) ~[?:1.7.0_55]
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.7.0_55]
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606) ~[?:1.7.0_55]
        at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.run(ServerLaunchWrapper.java:43) [craftbukkit.jar:git-MCPC-Plus-1.7.2-R0.4-forge1078-75]
        at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.main(ServerLaunchWrapper.java:12) [craftbukkit.jar:git-MCPC-Plus-1.7.2-R0.4-forge1078-75]
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: jline/console/ConsoleReader
        at net.minecraft.server.MinecraftServer.<init>(MinecraftServer.java:242) ~[MinecraftServer.class:?]
        at net.minecraft.server.dedicated.DedicatedServer.<init>(DedicatedServer.java:65) ~[lj.class:?]
        at net.minecraft.server.MinecraftServer.main(MinecraftServer.java:1629) ~[MinecraftServer.class:?]
        ... 12 more

Korzystam z silnika mpcp+ 1.7.2 B77 (próbowałem też starsze B75). Błąd występuje już na początku lecz nie wiem czym jest spowodowany. Serwer FiberHost, a na moim komputerze wszystko działa normalnie. Jeśli ktoś może to proszę o pomoc.

Sprawdziłem silnik forge i działa bez zarzutów. Czy to możliwe, że na fiberhoście coś jest nie tak i mpcp nie działa? Skoro u mnie na kompie wszystko jest ok.

bipsMal.png

Opublikowano

a reinstalowałeś server przed zmianą silnika może coś w plikach jest nawalone i wywala błędy 

Korzystam z silnika mpcp+ 1.7.2 B77 (próbowałem też starsze B75). Błąd występuje już na początku lecz nie wiem czym jest spowodowany.

Sprawdziłem silnik forge i działa bez zarzutów. 

Opublikowano

Może to być związane również z obciążeniem serwa przez pluginy... Ale jeżeli nie działa to zrób reinstalacje i wgraj wszystkie pluginy po kolei i rob reloada po kazdym wgranym pluginie.
P.S Może to być wada silnika lub mazsyny na jakiej stoi serwer. Jeżeli żadna porada nie zadziała napisz e-maila do chostingu .... Napewno problem się rozwiąże.

Opublikowano

Na pewno nie jest to wina pluginów ani modów. Próbowałem odpalać serwer na czysto i było to samo. Chciałem sprawdzić czy dodanie "--nojline" do linii startowej coś pomoże, bo widziałem na jakimś forum takie rozwiązanie do podobnego problemu, jednak nie da się tego chyba zrobić na Fiberhoście (lub ja coś robię źle). Wydaje mi się, że po prostu silnik MPCP+ potrzebuje czegoś, czego serwer nie posiada lub coś w tym stylu (biblioteki jbc. są). Napisałem już wiadomość do nich, jednak nadal czekam na odpowiedź. Jeśli ktoś ma inny pomysł to czekam :)

bipsMal.png

Opublikowano

Na pewno nie jest to wina pluginów ani modów.

W konfiguracji coś zepsułeś. Nie dodałeś IP albo to wina twojego hosta.  Miałeś włączony internet?

Opublikowano

Problem rozwiązany... zmianą hosta. Jednak Fiberhost ma kilka elementów które potrafią wkurzyć bardziej wymagających użytkowników.

bipsMal.png

Opublikowano

Moim zdaniem choć tylko raz testowałem śilnik mcpc+  stworzony pod modyfikacije to nie problem z pluginami tylko z modyfikacijami czemu?. Niektóre modyfikacije nieszą kompatybilne z tym silnikiem czasem nie chodzi oto że mody z innymi modami tylko silnik. Poleczam przekonwertować silnik jezeli jesteś na hostingu jezeli nie polecam usunąć wszystkie pliki z sewera i potem go ponownie zainstalować. Chcesz więcej pomocy dodaj mnie na skypa znajdziesz go w moim profilu moge jezeli co dziś ci pomuc od 11 do 12.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...