Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Coś jest nie tak..

witti97

Pytanie

Opublikowano

Witajcie.

Mam mianowicie taki problem, w sumie to bardziej internetu dotyczy niż komputera, ale i tak chyba to najodpowiedniejszy dział. Do rzeczy. Od jakiegoś czasu często zrywa mi połączenie z internetem. Czasami nie zrywa całkowicie, lecz go mocno zakłuca (strona się ładuję ze 2-3min, w grach MMORPG łape laggi, freezy). Dzwoniłem do dostawcy Internetu i po zbadaniu łącza itd  ustalili, że zadnego problemu z ich strony nie ma.. Od kilku dni jest jeszcze gorzej. Internet przymula non stop. Co najdziwniejsze jest to, że momentami jest tak, że na drugim komputerze w domu działa wszystko, szybciutko itd a u mnie muli. Na dodatek zdarza się, że strona mi się wgl nie wczytuje, przerywa w połowie ładowania, a gra (Silkroad Online) działa płynnie i nie ma problemu. Dzisiaj postanowiłem przeskanowac cały komputer, lecz mój bezpłatny antyvirus (Avast) nie wykrył żadnych infekcji. Jak myślicie co to za problem? Pytanie kieruję w szczególnosci do ludzi znających się na rzeczy, którzy określą co i jak i być może doradzą/pomogą.

Dziękuje na zaś.

P.S. jak zły dział to proszę o przeniesienie.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Net powinien być 3mb/s i jak wszystko jest ok, tyle jest. Umowa jest od dostawcy internetu tutaj w mojej okolicy Net5G. Z internetu korzystam zawsze przez Wi-Fi.

Co może okazać się przydatne, a czego nie napisałem na początku. Koleś od tego internetu kiedyś do mnie przyjechał i zrobił na komputerze skróty do pingów. Ping z routera, bazy (to chyba coś u nich) i ogolnie sieci internetowej. Za każdym raze gdy internet przerywa router odpowiada, internet odpowiada nastomiast przy bazie mam "upłynął limit czasu żądania". Dzwoniłem do nich i opowiadając o tym co zobaczyłem dalej twierdzili, że u nich pokazuję, że wszystko jest tak jak być powinno.

Co do "logów z otl" oraz "konfiguracji sieci w domu" nie mam pojęcia, więc jeśli możesz to wytłumacz co i jak. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...