Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bierzmowanie

Gość Merceddes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, w tym roku podchodzę do bierzmowania. Zastanawiam się nad wybraniem imienia. Samuel, Salomon lub Leon.

Chcę być oryginalny, bo każdy bierze Grzegorza, Krzysztofa, Pawła lub Jakuba. Jakie wy bierzecie/wybraliście ?

Opublikowano

Każdy wybiera takie imie jakie mu się podoba. Wybierz coś oryginalnego, mało spotykanego itp. 

No napisałem o jakich myślę  <_< Salomon, Samuel lub Leon

Opublikowano

Samuel jest oryginalne

A również mam pytanie co do bierzmowania, świadek potrzebuje coś ? Ma przynieść jakieś akty chrztu czy również bierzmowania ?

Opublikowano

Na pewno musi być po bierzmowaniu, tak mi się wydaje.

Opublikowano

I takie pytanie. Czy tylko u mnie w kościele są jakieś zjebane testy?

Mam 90 pytań i losuje jedno, typu : Co to jest niebo/piekło, Co to jest Ewangelia itd. i z miejsca powiedzieć tą regułkę :

" Pragniemy aby duch święty, którego otrzymamy umocnił nas do mężnego wyznawania wiary i postępowania według jej zasad "

Opublikowano

Roch jest też baardzo oryginalnym imieniem :)

Ja wziąłem Jana :)

Samuel dość orginalny.

Też myślałem nad Janem :)

Opublikowano

Komputer xD

@top

Ja bym wziął Leona, bo jak byłem mały to mówiłem Lełon xD

Ogólnie Leon tak się słonecznie kojarzy ;)

Opublikowano

ale żenia...

do bierzmowania wybiera się imię ale imię świętego albo błogosławionego, a nie jakieś imię które Ci po prostu pasuje, nie o to tutaj chodzi

Opublikowano

Był św. Samuel i Leon. Pytałem się katechetki czy mogę wybrać jedno z tych trzech imion i powiedziała, że nie ma problemu.

Opublikowano

Tak jak ktoś pisał, Monitor to imię świętego, jednak jak ja brałem bierzmowanie to musieliśmy wziąć to co mamy z chrzcin :/

Mój brat cioteczny wziął sobie imię Dodo, musiał całą dokumentacje brać do księdza, żeby mu udowodnić, że był taki święty :D

Opublikowano

Ja wziąłem Krzysztof xD Leon weź xD

Właśnie zauważyłem, że dużo ludzi bierze Krzysztof. Zajebiste imię i łatwa historia, której nie trzeba się specjalnie uczyć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...