Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Utrata prędkości...

Vassopent

Pytanie

Opublikowano

Cześć.

Od dwóch dni mam problemy z łączem internetowym.

Problem polega na tym, że prędkość drastycznie spadła. Normalnie internet zawsze śmigał tak, że pliki pobierałem z prędkością do 2mb/s i prędkość nie spadała poniżej 1,5mb/s.

Od dwóch dni pobieram pliki z prędkością max 150kb/s. Gdy problem nastąpił od razu wziąłem telefon i zadzwoniłem do firmy. Oni mi powiedzieli, że wina z ich strony na pewno nie wystąpiła...

Jakie podjąć kroki by odzyskać starą prędkość ?

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek powiedz, czy twoja umowa internetowa ma coś w stylu "do xxx mb/s !!11!!1!" ? Jeżeli tak to nic nie zrobisz.

Jeżeli masz stałą zapewnioną prędkość to jest kilka opcji:

1.Zadzwoń do nich i poproś by technik przyszedł do domu - mógł się jakiś kabel zjarać/zepsuć.

2.Jeżeli masz router to zrób Główny restart routera

3.Sprawdź czy nie masz odpalonych aplikacji typu hamachi/torrenty.

4.

http://www.speedtest.pl 

Sprawdź i napisz jaki pokazało Ci mniej i więcej wynik upload'u, download'u oraz jaki masz ping, tak jak tutaj:

jopbsu.jpg

5.Jeżeli masz 2 komputery i router to sprawdź czy na 2 komputerze jest wszystko ok.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ping ciągle mam dobry...

Przyjechali goście i powiedzieli mi, że to może być wina kabla który idzie od modemu do komputera bo trochę jest zwulkanizowany i powyginany...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...