Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

"Aktywuj system windows"

D4n100

Pytanie

Opublikowano

Siema. Mam taki problem, że kupiłem legalnie windows 8, jednak musiałem oddać kompa do naprawy. Wymienili mi płytę główną, i teraz w prawym dolnym rogu mam taki napis:

Windows 8.1
Build 9600

Na początku mnie to nie ruszyło. Wkurzyłem się dopiero, jak chciałem zmienić hasło do kompa i wywaliło mi błąd "Aktywuj system windows". System oczywiście był aktywowany (przed wymianą płyty głównej). No to wziąłem pudełko z windowsa, przepisuję kod i mi wywala błąd, że wpisałem niepoprawny kod. Jak to naprawić??? Nie chcę drugi raz kupować windowsa :(.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie do sklepu bo sklep nic nie ma do tego problemu, od tego jest support microsoftu tylko zadzwonić czy napisać i tam załatwiać sobie samemu

innej możliwości załatwienia sprawy NIE MA !

przy okazji, skoro piszesz że  kupiłeś w8 to zainstaluj w8 a nie w 8.1 !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Prosta sprawa, licencja OEM jest przypisana na stałe do jakiegoś komponentu w PC i jest to najczęściej płyta główna.

Zadzwoń do sklepu, gdzie go kupiłeś z systemem i powiedz jak sprawa wygląda, może coś poradzą.

Nawet nie próbuj tego kodu używać, już nie zadziała.

436951440626370320491.png

Opublikowano

nie do sklepu bo sklep nic nie ma do tego problemu, od tego jest support microsoftu tylko zadzwonić czy napisać i tam załatwiać sobie samemu

innej możliwości załatwienia sprawy NIE MA !

przy okazji, skoro piszesz że  kupiłeś w8 to zainstaluj w8 a nie w 8.1 !

A tam, literówka ^^ czepiasz się szczegółów xD

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Windows w wersji OEM?

Czyli oryginalny? Tak, zakupiłem go razem z poskładanym komputerem w firmie proline (to nie jest reklama!).

@Edit

Teraz mi wywaliło jakieś okienko w którym pisze, że klucz jest wprowadzony, ale jest używany na innym komputerze i mam wprowadzić nowy :(.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...