Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pluginy na skyblock 1.7.2 MPCP+ z modami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam pluginów dla serwera takiego jak w temacie, czyli na silnik MPCP+ 1.7.2. Próbowałem do tej pory Ultimate Skyblock, Island World i Joe's SkyBlock. W dwóch pierwszych efekt był identyczny i po utworzeniu wyspy dostawałem normalny świat zamiast skyblocka. Przy Joe's SkyBlock pojawiała się pożądana przeze mnie wysepka, lecz poza nią, trochę niżej tworzył się normalny świat typu flat (płaski), czego bardzo nie chciałem. Wszystkie te pluginy poza Joe's SkyBlock używałem z Multiverse, gdyż same wyrzucały mi jakieś błędy wewnętrzne podczas używania komend (/island /dev itd.). Czy jest osoba, która jest w stanie mi pomóc?/ coś doradzić?/ może miała ten sam problem?

@Edit Udało mi się  stworzyć wyspę przy użyciu Island World i Multiverse jednak poza wyspą wytworzył się także bedrock i normalny teren kilkadziesiąt kratek od wyspy, czyli coś podobnego jak w przypadku Jeo's SB.

bipsMal.png

Opublikowano

Widać z wyspy. Po prostu tworzy się normalny świat z dużą dziurą w której jest mała wysepka... Tak jakby ClearroomGenerator/EmptyWorldGenerator (próbowałem obu) nie działał :C

@Edit: Częściowo rozwiązałem mój problem. Wina za złe generowanie świata spadła na mody. Któryś z nich wepchał sie przed szereg i zmieniał seed'a

Teraz pojawiają się kolejne pytania: Jak to zrobić?:

1. Większa odległość między wysepkami ( jest 100 a chce więcej)

2. Jak zablokować przemieszczanie się pomiędzy wysepkami (nie chodzi mi o fly, mam moda dodającego jetpacka. Nie chce blokować samego jetpacka ani możliwości latania na własnej wyspie. Chcę tylko żeby nie dało się przejść na inną w dowolny sposób, czyli jetpackiem, enderperłom, czy nawet siłą wybuchu tnt)

3. Jeśli uda się zwiększyć odległość między wyspami, to czy da się zmienić wielkość mojego terenu wyspy. Tak żeby gracz miał np 50 a vip 100 (promień okręgu wpisanego w kwadrat w którym możemy budować i przemieszczać się).

bipsMal.png

Opublikowano

Znów spróbowałem swoich sił z Ultimate Skyblock i wszystko byłoby ok gdyby pod moją wyspą nie tworzył się płaski świat... Pomoże ktoś? Wina modów raczej odpada.

@Edit: Problem zażegnany. Przyczyna: Biomes'o'Plenty miało silniejszy generator niż pluginy xD

Zzak Blue Zzake: Powiesz mi jak to ustawić?

bipsMal.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...