Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacznij swoją botterską przygodę z XenoBotem!

Oxy

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Witajcie! Dzisiaj pokrótce przedstawie wam podstawowe funkcję XenoBota !

Zacznijmy od początku. Po zainjectowaniu XenoBota do naszego klienta klikamy PPM na "szare paski" po bokach naszego okna z Tibią, po czym ukaże się nam proste menu XenoBota.

d3162ce499d0.png

Opis ustawień:

1. Ustawienia dotyczące leczenia

2. Narzędzia - np. LightHack, XRay, itp.

3. Narzędzie pomocne w wszelkiego rodzaju PK

4. Opcje związane z HUD'em - informacjami wyświetlanymi na ekranie - np. exp/h , liczniki zabitych mobków, itd.

5. Ustawienia atakowania potworów

6. Ustawienia CaveBota - waypointy itp.

7. Ustawienia zbierania przedmiotów z stworów

8. Ustawienia dot. poruszania się bota

9. Możliwość zdefiniowania specjalnych miejsc, które bot będzie omijał

10. Wszelkiego rodzaju alarmy

11. Zapisywanie/wczytywanie ustawień

12. Możliwość uruchomienia skryptów w formacie .lua

------------------------------------------------------------

Szczegółowe opisy ustawień:

wUcHpMo.png

W zakładce Support ustawiamy wszystko związane z leczeniem, definiujemy jakim rodzajem spella bot ma leczyć, w jakim wypadku, oraz możemy ustawić jakich potion'ów ma używać. ( Pamiętajcie, że większy priorytet mają te wyższe wpisy ! )

zhWl4NZ.png

Condition Manager odpowiada za leczenie różnych negatywnych stanów naszej postaci, np. zatrucie, a także pozwala nam na zautomatyzowanie rzucania czarów czasowego wzmocnienia ( np. "Utura Gran" )

pHQTrGd.png

W hudzie możemy ustawić jakie podstawowe informacje mają zostać wyświetlone na ekranie

8w8qCFF.png

Tutaj dodajemy potwory, które bot ma atakować, ustawiamy jakim trybem ( "follow" - podążaj, 3SQM Diagonal - 3 kratki odległości + na ukos, itp. ), odległość z jakiej bot ma zaczynać atakować potwora ( "proximity" ), możliwość ustawienia runy/czaru do ataku, nadanie priorytetu potwora ( "High" ), od jakiej ilości potworów na ekranie bot ma atakować ( "count" ), oraz zakres HP, od jakich ma go atakować.

C36kuAM.png

W walkerze dodajemy waypointy po jakich nasz bot ma chodzić

XKGobSU.png

W looterze dodajemy przedmioty które ma zbierać poprzez wpisanie ich ID, oraz ustawiamy do którego Backpacka ma je wkładać.

-------------------------------------------------------------------------------

Ściągnąłem jakiś skrypt, ale nie wiem co teraz!

Gdy pobierzesz paczkę ze skryptem, powinieneś mieć 2 pliki:

488c2196607a.png

Wrzucamy je do Moje Dokumenty > Xenobot

a5f9a102af5b.png

Następnie edytujemy notatnikiem plik .lua ( znajdują się tam ustawienia kolorów BP, kupywanych Mana Potionów itp. )

Gdy wszystko mamy gotowe, injectujemy bota, klikamy PPM na szare pole po bokach, klikamy Settings, strzałkami wybieramy interesujący nas profil i klikamy Load All.

f1540174580f.png

Teraz nasz bot jest gotowy do pracy. Klikamy PPM na szare pole, zaznaczamy checkboxy Targettingu, Lootera oraz Walkera i cieszymy się z wpadających poziomów oraz $$$ :)

Powodzenia w boceniu !

/W razie pytań piszcie, gdy coś będzie nie jasne dodam do poradnika!

:)
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co mam zrobić żeby wchodził po schodach ? bo jak na tym zdjęciu ea52c6fa263a.png stoje już na tych schodkach i klikam waypoint stand east to nic nie robi i nie wiem jak to ustawic :( prosze o pomoc 

Opublikowano

Stań bliżej schodów o 1 kratkę i tam daj stand west, a nie east.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

jak wlaczyc skrypt na kostke pisze mi caly czas:19:33 [bOT]: You need to setup counter and depot indexes!

Mam wszystko pootwierane tak jak powinno byc tak mi sie zdaje ;s ktos moglby naprowadzic?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, otóż mam taki problem, że bot przy depozytowaniu itemkow wrzuca itemki do wskazanego bp ale gdy w nim zabraknie miejsca nie otwiara innych bp i zostawia itemy na sobie i dalej cisnie na exp. Wie ktoś co z tym zrobic?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jak ustawic targeting by bot bil jednego potworka z paru spelli? Gdy np sa cooldowny, uzywa nastepnego spella.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dziecinne pytanie, ale jak wyłączyć w skrypcie żeby na Mintwalin omijał smoki ? Dawno nie grałem i wszystko uciekło z głowy. Kiedyś ustawiałem to, a teraz włączyłem i automatycznie pcha sie wszedzie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , co wpisac w username i passwordd ? wiadomo pewnie swoj logn i hslo ale gdzie konto zrobic ? na xenobot.net nie ma nigdzie registerki . pozdrawiam

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam otwarte i zminimalizowane 6 bacpackow 

W LOOT ustawione mam   ze od 1 do 4 bp  zbiera mi GP

reszta 5 -6 inne rzeczy

teraz tak gdy napelni pierwszy bp  Gold coinami , dalej nie zbiera mi GP 

Ktos pomoze ?

• 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam problem, bo nei targetuje <Nie komentując,że nie zbiera loota ale to moze wina tego, ze mam worek nie bp>

To zmień na bp. Zapodaj ss jak robisz targeting, może coś podziałamy.

Opublikowano

Z ss'ów wynika, że zrobiłeś dobrze.

Rozumiem, że zaznaczałeś "Disabled" żeby zbierał loota i bił target?

PS. To ots, niepotrzebnie zakrywałeś nick xD

xD WIEM, ale juz niewazne, niewiedzialem, ze trzeba "ptaszkiem" zaznaczyc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...