Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

technikum

Dexude

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo rzeczy lubię, dlatego chcę abyście mi podali kierunki, które mają przyszłość - kasa, a ja sobie z waszych podpowiedzi wybiore najtrafniejsze dla mnie.

73685633822473628956.png

Opublikowano

Informatyczne jeśli Cię to na poważnie interesuje i myślisz o studiach w przyszłości.

Jeśli nie myślisz o studiach to o informatyce zapomnij. :)

Opublikowano

To cebulandia, edukacja niczego nie zapewnia. Skończysz technikum i będziesz robił na kasie albo w magazynie.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

To cebulandia, edukacja niczego nie zapewnia. Skończysz technikum i będziesz robił na kasie albo w magazynie.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale jest zapotrzebowanie na techników. 

Po liceum nawet się do magazynu nie dostaniesz.

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Technik Logistyk jest w porządku. Na pewno i tego jestem pewien w 100%, że będzie zapotrzebowanie na rehabilitantów czy inną pomoc przy starszych, bo Polska jest państwem starzejącym się.

PS. Nie słuchaj się tych idiotów co mówią, że nigdzie się po LO nie dostaniesz. Mój brat cioteczny poszedł do LO i teraz jest stomatologiem. Ma własny gabinet itp. Wystarczy mieć chęci ;) Powodzenia.

Opublikowano

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale jest zapotrzebowanie na techników. 

Po liceum nawet się do magazynu nie dostaniesz.

Nie wiem czy przeczytałeś temat, ale dla op jest ważna również płaca. Jeżeli satysfakcjonuje go minimalna lub niewiele ponad to, a po paru latach "podwyżka"  to droga wolan.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Nie wiem czy przeczytałeś temat, ale dla op jest ważna również płaca. Jeżeli satysfakcjonuje go minimalna lub niewiele ponad to, a po paru latach "podwyżka"  to droga wolan.

Praca ma na celu utrzymanie rodziny a nie kurwa satysfakcji. Jeśli satysfakcjonuje mnie siedzenie przed telewizorem to cos zarobi ? 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Praca ma na celu utrzymanie rodziny a nie kurwa satysfakcji. Jeśli satysfakcjonuje mnie siedzenie przed telewizorem to cos zarobi ? 

Co ty pierdolisz, jaka satysfakcja? Była mowa o godziwych zarobkach po szkole.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Budowlanka - dobrobyt, kryzys, wojna, zawsze się coś buduje.Teraz potrzeba robotników, bo naroiło się "uczonych".Po za tym możesz skończyć technikum budowalnę, co daje ci maturę i papier na zawód, potem na jakąś dobrą politechnikę i możesz zostać nawet inżynierem czy kierownikiem budowy.Samochodówka też ujdzie.A moze masz w mieście jakieś tech. elektorniczne? Teraz sporo rzeczy opiera się na tym.

Opublikowano

Każdy zawód ma przyszłość jeżeli masz chęci, soł, soł, musisz sam wybrać to co Ciebie najbardziej interesuje i z czego będzie Ci się chciało uczyć. Jednak z tego z czego się orientuję teraz potrzebują dużo osób w zawodach elektronicznych ;_;. Budowlanka ma zawsze przyszłość, po technikum budowlanym możesz spokojnie iść na architekturę, co jest bardzo fajnym i dobrym zawodem, jednakże tutaj tyczy się kwestia rysunku, można się go nauczyć ale trzeba mieć dobrą passe. Również zapotrzebowanie jest na geodetów, kolejny "budowniczy" kierunek.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

A żeby być rehabilitantem jaką szkołe musiałbym skończyć?

LO Bio - chem lub technikum z praktykami z tego zawodu.Nie wiem czy takie są.No i jakieś studia fizjo - terapeutyczne.Ale jakbyś chciał zarabiać jakieś poważnej pieniądze, a nie "pieniążki", to musiałbyć wyjechać do Skandynawii.Tam jest w kij starszych ludzi, którzy mają sporo hajsu a potrzebują opieki czy rehabilitacji.Myślisz, że w Polsce dorobisz się an emerytach z emeryturami po średnio 1k?

Opublikowano

Informatyczne jeśli Cię to na poważnie interesuje i myślisz o studiach w przyszłości.

Jeśli nie myślisz o studiach to o informatyce zapomnij. :)

Poco mu informatyka? Teraz jest w **** informatyków, że żadnej pracy nie znajdzie

Opublikowano

technik budownictwa jest spoko. jestem na 1 roku( w sumie na 2) i z tego co sie dowiedzialem duzo roboty jest po tej szkole( jak nie w polsce to za granica np . szwecja, norwegia)

Po tym technikum mozesz isc dalej na studia . albo juz pracowac 

Opublikowano

Jeżeli ty myślisz tylko o zarobkach to najlepiej idź do zawodówki, według badań analitycznych najbardziej potrzebnym zawodem jest: "wykwalifikowany pracownik fizyczny".

Ja wybrałem technikum informatyczne, ludzie mogą mówić, że dużo jest informatyków, że bez studiów to lipa itp, jednak nie warto patrzeć na innych, a wyznaczyć sobie jakiś cel.

Na Twoim miejscu zastanowiłbym się co najbardziej lubię robić, wypisać sobie + i - każdego kierunku i zdecydować. 

Robienie tego co lubisz nie będzie dla Ciebie wysiłkiem, a satysfakcją. Zastanów się nad tym :)

Opublikowano

Jeżeli ty myślisz tylko o zarobkach to najlepiej idź do zawodówki, według badań analitycznych najbardziej potrzebnym zawodem jest: "wykwalifikowany pracownik fizyczny".

Ja wybrałem technikum informatyczne, ludzie mogą mówić, że dużo jest informatyków, że bez studiów to lipa itp, jednak nie warto patrzeć na innych, a wyznaczyć sobie jakiś cel.

Na Twoim miejscu zastanowiłbym się co najbardziej lubię robić, wypisać sobie + i - każdego kierunku i zdecydować. 

Robienie tego co lubisz nie będzie dla Ciebie wysiłkiem, a satysfakcją. Zastanów się nad tym :)

To powodzenia z tym celem, fakt troche jest potrzebnych sprawnie fizycznie, ale do zawodóki idą przeważnie ci, co nie chcą się uczyć

Czasami trzeba sobie zadać trud i iść na ten kierunek, gdzie jest największe zapotrzebowanie.

Opublikowano

Poco mu informatyka? Teraz jest w **** informatyków, że żadnej pracy nie znajdzie

Tak, słuchaj mediów. Zlicz informatyków po studiach i informatyków bez studiów. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...