Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurs javy z javastart.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, nie jest pod starszą wersje. Wszystko powinno działać. Wklejasz te dwa kody do osobnych plików nazwanych tak, jak klasy? Czy są one w tym samym pakiecie?

708121422388637873334.png

Opublikowano

Nie dziala mi ani przez eclipse ani przez ten konsolowy sposob ale te pliki sa w tym samym folderze a i nwm czy to cos zmienia ale kozystam z javy 7 bo komp ktorego uzywam na codzien oddalem do serwisu i kozystam z takiego starszego kompa z 32 bit XP

Cześć...

Opublikowano

Przez ten 'konsolowy' sposób działać Ci nie będzie. Musi załadować obydwie klasy. W Eclipse masz je w jednym projekcie i jednym pakiecie? Podaj cały kod błędu.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Macie SS'a 

vWezPj2.png

Plik Punkt.java jest okej nie daje SS bo i tak go skopiowałem z tej strony 

A przy tym drugim błędzie jest to samo tylko zamiast wspY jest wspX

Sorry że dopiero teraz ale nie miałem jak wcześniej a ps mojego kompa bd miał w piątek to wtedy zobaczę czy na nim działa xD

Cześć...

Bywalec
Opublikowano

albo w klasie punkt dopisz public do obu zmiennych, 

albo kliknij na ten błąd co się wyświetla w lini i kliknij w jakies rozwiązanie

a może wystarczy spróbować odpalic UstawPunkt 2 razy

Opublikowano

albo w klasie punkt dopisz public do obu zmiennych, 

albo kliknij na ten błąd co się wyświetla w lini i kliknij w jakies rozwiązanie

a może wystarczy spróbować odpalic UstawPunkt 2 razy

Nic z podanych nie daje mimo że po kliknięciu na ten błąd dopisuje mi to public do zmiennych ale mimo to nadal nie działa 

SS

DXvCY7s.png

NSMLyvk.png

LniVR8M.png

RyWJEcH.png

Cześć...

Opublikowano

Nwm czy to od tego ale usunąłem eclipse i pobrałem od nowa zrobiłem nowy projekt skopiowałem i uwaga Działa! 

Nie mam pojęcia o co kaman było, ale możliwe że miałem na tym kompie jakiegoś innego bo nie pobrałem standarda tylko chyba niby tylko dla javy no ale cóż 

Cześć...

Opublikowano

Nwm czy to od tego ale usunąłem eclipse i pobrałem od nowa zrobiłem nowy projekt skopiowałem i uwaga Działa! 

Nie mam pojęcia o co kaman było, ale możliwe że miałem na tym kompie jakiegoś innego bo nie pobrałem standarda tylko chyba niby tylko dla javy no ale cóż 

Eclipse schodzi na psy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...