Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 Super Slim problem z połączeniem się kablem do internetu

Hubciu001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki problem z moją konsolką mianowicie .. Przez tydzień byłem połączony siecią Wifi i wszystko działało.. Ale drugi komputer brał internet kablem więc miałem lagi jak grałem online.. Do czego zmierzam. Otóż kupiłem kabel podłączam i nie wyszkuje adresu IP. Nie wiem co jest nie tak może coś trzeba zmienić ? Kabel jest nowy kupiłem go jakieś 4h temu. Proszę o pomoc..

Klikam [ustawienia]---->[ustawienia połączenia internetowego]---->[Łatwe] i... Wyskakuje ,,Upłynął dozwolony czas próby uzyskania adresu IP''

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Masz może zabezpieczenie na router? chodzi o to że miałem coś podobnie. bo z tego co widze to ty ustawiasz wyszukiwanie. Ale... może zrób taką opcją że dodaj sieć czyli.. wpisujesz ID sieci i hasło i powinien ogarnąć o co chodzi.

Opublikowano

To jest jakiś troll? Z tego co wiem, jeżeli łączysz przez kabel, to nie ma możliwości łączenia przez wifi. Z drugiej strony możesz zmienić ustawienia w routerze i przydzielać wykorzystanie łącza, Innych opcji nie ma, a jeżeli są, to proszę o poprawienie.

Opublikowano

Mam LiveBox'a z neostrady.. I mam 2 wejścia na kabel. Internet 1 i Internet 2.. Jedynke używa brat do kompa a z dwójką mam problem gdy podłączam do niej kabel i do ps'a niby świeci wszystko i gitara, ale jak włączam fife to automatycznie łączy się z netem.. Wyskakuje mi jakiś błąd o jakimś PPPoE ... Z tego co wiem to jakiś rodzaj zabezpieczenia i moge wprowadzić to ręczenie (login i hasło) ale skąd ma je wziąć?

Oczywiście gdy podłącze pod wejście pierwsze problem natychmiastowo znika.. Chce żeby to i to wejście działało.. Bo szczerze . Grają na wifi w fife a jak brat siedzi na kablu Youtube, gg, skype to lagi jak nie wiem co..

Także proszę o pomoc z tym PPPoE gdzie to znajde (login i hasło) .. :)

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nie podłączyłeś bezpośrednio przez kabel, więc to inna para kaloszy. 

Tutaj masz chyba wszystko o tym: 

http://www.jimasek.elektroda.eu/index.php/poradniki/30-konfiguracja-pppoe-na-routerze

Co nie zmienia faktu, że i tak bez ustawienia przepustowości łącz nadal będziesz miał lagi.(domyślnie jest, że zasoby są obopólne, przynajmniej ja tak miałem na swoim routerze)

Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie tylko jaśniej proszę xD I po kolei. 1.Ustawienia przepustowości łącz jak to zrobić ?

A dodam że to wejście co działa ma nad sobą żółty kwadracik a to co nie działa czerwony. Nie wiem czy w czymś to pomoże ale pisze to :)

LIKE

LIKE

LIKE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...