Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

odchudzanie/przybieranie masy mięśniowej - jak to pogodzić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

chodzi mi to, że chciałbym budować mięśnie a jednocześnie pozbywać się pozbywać się zbędnej tkanki tłuszczowej. Problem jest w tym, że nie wiem jak dobrać do tego diete a dokładnie ile jest kcal. Jeżeli chcemy budować mase to zawsze trzeba jesc więcej kcal niż nam potrzeba, a gdy się odchudzamy mniej. 

Jak pogodzić te 2 rzeczy? Da się w ogóle? 

Opublikowano

Skoro masz już masę to zrób z niej rzeźbę, przynajmniej tak mi się wydaje ;d

Opublikowano

Nie możesz jednocześnie chudnąć i przybierać na masie, gdzie tu jest sens?
Jak będziesz robił rzeźbę, to jednocześnie pozbędziesz się tłuszczu, a na jego miejsce wejdzie tkanka mięśniowa, tym samym stracisz na wadze zyskując na rzeźbie.

Opublikowano

Tego i tego nie możesz robić naraz. Nabierasz masy, a potem trenujesz żeby ją wyrobić na mięsnie. Poza tym - oblicz swoje zapotrzebowanie, sprawdź jaki masz metabolizm i poradź się na forum ala KFD a nie na forum gejmerskim gdzie nikt Ci konkretnej odpowidzi nie udzieli. :)

Opublikowano

Zależy ile ważysz i ile masz wzrostu.

Bo jak masz np. 175cm i 80kg wagi jak w moim przypadku to tak ja wyżej ćwiczenia + siłka.

Jak masz 175cm ale 100kg to bieganie musisz dołączyć do up.

Opublikowano

Zacznij biegać ( staraj się wieczorami, wtedy tkanka mięśniowa podczas spania może się spokojnie zregenerować, a tłuszcz efektowniej spalić )

Opublikowano

Zrób tak

1. Idziesz na siłke, na początku biegasz jakieś 20 minut, nie kurwa 5 tylko 20.

2. Robisz sobie np. w jednym dniu łapy, tzn. przedramię, biceps, triceps

3. Kolejny dzień, wchodzisz na siłke, biegasz 20 minut

4. I robisz sobie np. klatę

5. Kolejne partie mięsni, pamiętaj o tym bieganiu!

I tak powtarzaj przez.. 2 miesiące, a efekty same będą się rzucać w oczy.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Zależy wszystko od wagi jak już wcześniej powiedziano, ale z własnego doświadczenia wiem, że wagę można bardzo szybko zrzucić (22 kg w 2 miesiące), tak więc jeśli masz jej za dużo to do roboty.

.

Opublikowano

Tekst typu najpierw masa, potem rzeźba to bzdura. Uwaga ! Po 1 z tkanki tłuszczowej nie zrobisz mięśnia. Po 2 jeżeli nawet zrobisz jakaś masę mięśniową, a bedziesz miał dużo tłuszczu, to nie będzie widać mięsa. Jeżeli masz nadmiar tkanki, to ją spal i dopiero weź się za budowę masy (mięśniowej). Jak to zrobić? Zacznij od obliczenia sobie zapotrzebowania kalorycznego, dodaj jakieś aeroby. Potem stopniowo zmniejszaj kalorie, ale uważaj im szybciej spalasz tkankę, tym trudniej jest ci potem zrzucać wagę. Na końcu gdy już ewidentnie masz zastój w spalaniu tkanki możesz zarzucić jakiś spalacz.

A to o czym mówisz nazywa się zmianą składu ciała i jest to bardzo bardzo powolny proces

Opublikowano

idź na crossfit, jak jesteś grubasem to musisz najpierw zrzucić tłuszcz. 

crossfit będzie tutaj najlepsza opcją, poczytaj o tym na necie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...