Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Które działko w RHMie?

kubus0770

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oba dzialka sa bardzo dobre, lecz ja jestem swolennikiem 15cm.

Gorsza celnosc, czas celowania i dpm, ale za to rewelacyjny dmg. Lepiej walnac raz i odczekac chwile, niz walic po mniej a czesciej. Przynajmniej w tym przypadku.

Najlepiej bograj obiema lufkami, bo wydaje mi sie, ze to zalezy kto co lubi, bo jak mowilem obie lufki sa rewelacyjne.

Opublikowano

ja stawiam też na działko 15 cm tak jak kolega wyżej napisał o wiele lepszy dmg i walniesz raz i ie musisz sie wychylać co chwile :)

Opublikowano

15cm - 12,8cm

DPS - 750 > 490

Pena - 215 < 246

Goldowe pociski - Tu nie ma co porównywać, 12,8 ma ACPR, a nie heaty. <

Cena pocisku - 1260 < 1070

Prędkość pocisku - 645m/s < 920m/s

DPM - 2250 < 2700

Czas przeładowania (stock) 20s < 10,9s

celonść 0.4 < 0.35

czas celowania 2,7 < 2,3

150mm ma tylko DPS lepszy i lekko przypomina lufkę kv-1s - długo przeładowuje, ale jak pier... to ino roz. 6t na strzała może ściągnąć, 7-8 na 2.

Za to 128mm jest pod każdym względem lepsza, dodając, że 2 razy szybciej przeładowuje.

Zmieniam zdanie, bierz 128mm.

Opublikowano

215 pene na tym tierze nie ma racji bytu w papierowym TD...

12.8cm jest jedynym słusznym działem.

15cm jest tylko do trollowania na goldzie, ale i tak każdy gracz mający minimalne pojęcie o grze (WN8 >600) bierze 12.8cm bo jest 100x lepsze.

Opublikowano

Ja grałem z 15 cm. Frajda jest niesamowita, ponieważ 6t ściąga na strzała, ale wiadomo, że tylko na złocie. Jeżeli mam problemy z kredytami to bierz 12 cm ze względu na to, że taniej zapłacisz na pociski i też się tym przyjemnie gra.

Jak dla mnie TD musi mieć walnięcie dlatego grałem z 15 cm.

Opublikowano

Pierwsza wygląda grożniej. Jest szybsza i 8 tier na dwa hity z obu lufek, Polecam ci pierwszą

Pierwsza lufka nie zdejmie ósemki na 2 strzały, ponieważ tam średnio wchodzi za 490, a nawet gdybyśmy wzięli z maksymalnymi obrażeniami czyli 613*2 daje nam 1226. 

Druga lufa zdejmie na 2 strzały.

Opublikowano

Jeszcze dodam że z 15cm tracisz więcej kamo po strzale, a główna broń tego czołgu to kamo :)

Która niedługo dostanie nerf-a.

Pierwsze działo bez gadania. :)

DPM i penetracja najważniejsza. 

x

Opublikowano

TD ma mieć ostre pierdolnięcie a nie taką pipkę jaką jest 12,8.

Polecam ci 15. Mimo niskiej penetracji, przy dobrym przycelowaniu do 1000 zejdzie

Opublikowano

TD ma mieć ostre pierdolnięcie a nie taką pipkę jaką jest 12,8.

Polecam ci 15. Mimo niskiej penetracji, przy dobrym przycelowaniu do 1000 zejdzie

TD ma mieć DPM

TD ma mieć celność

TD ma mieć penetrację, aby zadać DMG

TD ma być ninja

Nie zgadzam się. :)

x

Opublikowano

Kapi 1000 ? no nieźle 

Powiem tak jeśli grasz drużynówki albo CW to bierz 15cm wtedy z golda[lub nie ] strzelisz a na czas reloadu team cię będzie osłaniał. Natomiast na randomówkach tylko 12.8 cm pena dobra,dobry reload + po strzale jesteś bezbronny przez 10 s a nie 20 jak z 15cm.I teraz sobie oblicz strzelisz 2 razy po 500=1000 a takim 15cm strzelisz raz + 0.4 celność + słaba pena i zadasz 800-900 :D

Opublikowano

Jak drużynówki albo CW to pytasz się klanu/pomniejszego dowódcy jakie działo wziąć.

Opublikowano

Ja dalej upieram się przy 12.8

Różnica w DPM-e jest ogormna ( DPM- damage per minute, obrażenia na minutę)

15- 2350

12.8- 2800

500dmg więcej robi swoje ;)

Więc to działo równie dobrze lepiej* sprawdzi się na kompanii/7na7/CW

@Edit:

Poprawka*

x

Opublikowano

pierwsze dzialo nie liczac dps jest pod kazdym wzgledem lepsze

150 miala by racje byty na jakims twardym HT ale nie na kartonowym TD ktorym gra sie jak snajperem

150 podoba sie glownie tym ktorzy nigdy nie miali do czynienia z dzialem ktore bije powyzej 700 i jest dla nich nowoscia

taki dmg sprawia frajde ale nie robi wrazenia na osobach ktore mialy do czyniania z takim dps na innym czolgu (np.isu 152) dlatego one wybiora 128 bo sprawdza sie duzo lepiej

860331433165800174608.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...