Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 a 2014 rok?

Szopciuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko :)

Jak widzicie po tytule, chce sobie kupić PS3 natomiast nie jestem pewien co do zakupu, a również mam możliwość kupienia jakiegoś komputera (mój budżet 650-700zł) w miarę do gier (może nie dosłownie ale żebym w BF3 sobie pograł). Na razie mój komputer jest średni, chociaż nie.. powiedzmy że jest słaby, mam możliwość grania na nim w gry jak: League of Legends, CS:GO (30-35 fps), Garry's Mod. I teraz tu mam problem. Chcę sobie pograć w tytuły jak : FIFA 14, jakieś GTA 4/5. No i nie wiem :( Moim zdaniem trudny wybór, dlatego tu piszę i chcę przeczytać wasze wypowiedzi :]

@Edit: Jeszcze jedno, czy dało by się podłączyć takiego PS'a do zwykłego monitora (Acer V223HQL) z możliwością przełączania komputer/konsola?

Opublikowano

Gry na PS3 są drogie - do 200 zł. Więc zastanów się, czy będziesz miał w miesiącu pieniądze na grę. Z drugiej strony możesz kupić PS+ za tę samą kwotę na 12 miesięcy i cieszyć się do 3 gier w miesiącu i kilku rocznych. Z kolei rodzi się pytanie, czy nie opłaca się modernizować komputera. Załóż temat w dziale "komputery" i zapytaj się o to. Na blaszaka zawsze możesz zdobyć z 3 źródła. Reasumując, wiesz, że będziesz posiadał  gotówkę na takie gry, które sam wybierasz, bierz PS3. Jeśli nie, modernizuj komputer.

I tak, da się podłączyć. Niestety nie uświadczysz dźwięku. Sprawdzałem przez przejściówkę. - HDMI na podobnym monitorze. Do reszty się nie wypowiem.

Opublikowano

Jak chcesz pograć w tytuły GTA IV/V czy FIFA 14 to PS3, nawet gdybyś zamienił jakieś części w swoim komputerze by mało co podziałało zapewne.

Opublikowano

"Z kolei rodzi się pytanie, czy nie opłaca się modernizować komputera."

Komputera nie zmodernizuje bo jest stary, RAM DDR1 :x

Opublikowano

Jeśli masz 650-700 zł na kompa to nawet się do niego nie przystawiaj, może i BF3 i GTA IV pójdą na low ale takie tytuły jak FIFA 14 czy GTA V (jak wyjdzie) nie ma szans żeby poszły, nie z tak małym budżetem.

vy3f.jpg
Opublikowano

Komputera nie zmodernizuje bo jest stary, RAM DDR1 :x

W takim razie kup PS3 i dokup sobie PS+. Co prawda nie dostaniesz świeżych tytułów, czyli tych zaraz po premierze, ale to już pozwoli Ci na swobodną rozrywkę. Patrząc na aktualną cenę w muve wydasz 600 zł na konsolę z padem i grą niespodzianką od nich. Dołożysz 100 zł do tego, co Ci zostanie i kup PS+. - Na keye lub podobnych sklepach oferujących klucze może wyjść jeszcze taniej. Minusem będzie dysk, ale 2-3 gry spokojnie pomieści.

Opublikowano

Zamiast tego PS+ można by było kupić np. FIFE 14 czy BF'a premium edition ( premium + podstawka )

Obie kosztują jakoś 120 zwykłe wersje, używane pewnie tanio, jakoś do 100.

Opublikowano

Zamiast tego PS+ można by było kupić np. FIFE 14 czy BF'a premium edition ( premium + podstawka )

Obie kosztują jakoś 120 zwykłe wersje, używane pewnie tanio, jakoś do 100.

Zgadza się, ale jeżeli kupi przechodzone, to aby grać przez internet potrzebuje online passa, którego będzie musiał dokupić(cena czasami do 60 zł, może staniało). Z drugiej strony wątpię, aby nie wiadomo ile mógłby grać w tę samą grę. Lepiej moim zdaniem i tak wyjdzie na PS+. 

Opublikowano

Zgadza się, ale jeżeli kupi przechodzone, to aby grać przez internet potrzebuje online passa, którego będzie musiał dokupić(cena czasami do 60 zł, może staniało). Z drugiej strony wątpię, aby nie wiadomo ile mógłby grać w tę samą grę. Lepiej moim zdaniem i tak wyjdzie na PS+. 

Online passy zostały wyłączone w grach od EA ( nie pamiętam czy wszystkich czy tylko tych starszych ). W BF3 nie był mi potrzebny, w FIFIE 13 i 14 też nie był więc przechodzoną może nawet i kupić. ;)

Opublikowano

Dzięki wszystkim :)

Kupuje PS3 od kumpla za 450zł z Skate, Fifa 13 i BF3 więc chyba warto.

PS3 500gb? jeśli tak to Tobie się opłaca. :D

Opublikowano

Kup np używaną konsole i kupuj używane gry bf3 na ps3 to tak 30-40 zł na allegro,Gta V widziałem używkę za 140. Więc nie jest tak zle a nowe gry to po 200 więc nie opłaca się. Polecam tobie kupić używaną konsole ps3 slim i ją przerobić za parę złotych nie będziesz wydawać na gry ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...