Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Pozycjonowanie ofert na rynku Steam

DeGreZet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od dłuższego czasu korzystam z opcji sprzedawania oraz kupowania produktów na rynku Steam. Mam jednak pewien problem, który wcześniej mnie nie zastanawiał. Prawie zawsze jak coś wystawie na sprzedaż to moja oferta jest ostatnia lub niekiedy(w mniej niż 20% przypadków) druga od końca. Nieważne, że jako pierwszy wystawie coś w danej cenie, bo każda kolejna osoba ZAWSZE ląduje przede mnie.

Wiecie może jaki algorytm jest odpowiedzialny za pozycjonowanie ofert? Sprawdzałem już chyba wszystko:

- lvl konta Steam,

- ilość gier na koncie,

- data założenie konta

Nic z tych rzeczy nie ma wpływu na pozycję w kolejce. Więc co? ;C

76561198044354237.png

Opublikowano

Jeśli sprzedajesz coś w takiej samej cenie co inni, to najnowsza oferta zawsze jest na końcu. Dlatego warto wystawiać coś po np. jednym 0,01 Euro niżej, wtedy będziesz pierwszy w kolejce

• 1 rok później...
Opublikowano

Wybaczcie, że odgrzewam kotleta, ale od dłuższego czasu staram się znaleźć coś na ten właśnie temat i bez rezultatu :(

Kupuję i sprzedaję na rynku steam i każda moja wystawiona oferta jest na końcu itemków z dana ceną (12 strona) a co chwilę wiedzę jak ktoś wstawia coś na początku (1 strona).

Chciałbym pozyskać tą tajemną wiedzę aby móc podwoić swój zarobek. Zarabiam za każdą transakcją 0.01 Euro a tak bym mógł zarabiać 0.02 na sztuce.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie  :ninja:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , czy ktoś juz rozgryzł dlaczego sie tak dzieje? Sam czesto wystawiam oferty i widze jak ludzie w tej samej cenie wskakuja przede mna...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...