Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Mikrofon logitech desktop podczas rozmowy na skype zaczyna szumieć.

matysiakmatys

Pytanie

Opublikowano

Siemka. Jak w temacie. Mikrofon normalnie nie szumi, dźwięk pierwsza klasa prawie. Jednak po chwili, gdy nic nie mówię, to rozmówcy się skarżą na coraz to głośniejsze szumy. Najpierw są malutkie i szybko rosną do jak to mówią (pociąg jedzie). Po zmutowaniu i odmutowaniu mikrofonu się nic nie dzieje. Gdy mówię cały czas bez przerwy to również nic. Tylko po chwili ciszy. Z góry dzięki i pozdrawiam.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mówisz o 100zł to jest nic za prawdziwy mikrofon :).

Przeważnie jest tak że te ciupciaki po roku chodzenia zdychają, mam 2 mikrofony trust'a (nie trust starzz!) i każdy po roku po prostu kaput - szumy, dziwne dźwięki etc. Tera mam trust starzz'a ale rozwalone wejście jakimś cudem i też masakra.

Zostaje najlepszy wybór zainwestować w coś porządniejszego ;P.

graphic.png
Opublikowano

Normalne dla mikrofonów za pare zł.

Przerabiałem to już parę razy, i jedynym wyjściem jest zainwestowanie w coś porządnego.

Szum jest spowodowany zbieraniem dźwięku przez mikrofon. Pasmo przenoszenia czułości jest zbyt duże przez co szum jest jako dźwięk dla mikrofonu i przetwarza go przez skypa jako szum. Tyle w świecie są warte mikrofony za parę zł. Możesz obwinąć mikrofon np. rajtuzami czy czymś powinien się zmniejszyć ale czułość także u boleje. Dodatkowo dodam że prąd idący przez jacka/usb jest także niefortunnie oddawany jako szum.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...