Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum informatyczne, opłaca się ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kończę 3gim, trzeba składać papiery do szkoły, a ja nie wiem gdzie iść.

Myślałem na technikum informatycznym, opłaca się tam iść ?

Co robi się na lekcjach ?

Opublikowano

Jestem w 2 klasie tech. informatycznym i powiem Ci, że żałuje wyboru. Ale to też zależy od szkoły, nauczycieli itp itd... A na lekcjach ? hm.. w sumie nic, gramy w cs'a ew. z łaską zrobi się jakieś zadanie i tyle :P Także zastanów się zanim wybierzesz szkołe. Na drzwiach otwartych szkoła wydawała się super i wgl ale to tylko takie mydlenie oczu  ;)

gfgdf

Opublikowano

Jestem w 2 klasie tech. informatycznym i powiem Ci, że żałuje wyboru. Ale to też zależy od szkoły, nauczycieli itp itd... A na lekcjach ? hm.. w sumie nic, gramy w cs'a ew. z łaską zrobi się jakieś zadanie i tyle :P Także zastanów się zanim wybierzesz szkołe. Na drzwiach otwartych szkoła wydawała się super i wgl ale to tylko takie mydlenie oczu  ;)

@up też jestem w TI i powiem Ci że ja nie żałuje i moim zdaniem warto. ;) Wychowawca uczy mnie zawodowych i mam z nim w czwartek 5 lekcji, na pierwszych 3 jak to ująłeś " w sumie nic, gramy w cs'a ". Ale za to na 2 pozostałych mamy materiał z 5 lekcji. Ogólnie to nie ma się opierdalania zbytnio i wiele rzeczy można się nauczyć. Ogólnie na lekcjach (przynajmniej u mnie) zawodowych które mam z wychowawcą to uczyliśmy się i interfejsach, podzespołach i jak to wszystko działa. W inny dzień mam też z innym nauczycielem który uczy nas o software (Pozdrawiam Panią Edytę ;D ) U niej to jest normalnie masakra. Dużo rzeczy trzeba umieć i zapamiętać. Ale nie żałuje.  Zależny to też od Cb jeśli Cie to nie interesuje - Nie idź. Ja np mam zamiar iść gdzieś w tym kierunku dalej. 

xD

To ja myślałem, że jakieś programowanie itd  xD

Programowanie też jest. Zaczyna się od 2 klasy. ;) W pierwszej klasie masz takie jakby podstawy.

Opublikowano

O człowieku :D To nie jest tak, że idziesz i programujesz ;) W 1 klasie masz biologie, chemię itp itd. No i parę informatyk oraz coś jak UTK, prac. UTK lub SO. W 2 klasie już nie masz chemii, biologi itp itd, ale przychodzi parę nowych przedmiotów informatycznych (których w sumie nie jestem w stanie rozróżnić). No i niby tam coś robisz ale nie żeby to było jakoś przydatne w życiu. Chyba że jesteś samoukiem, to wtedy, szkoła bd tylko takim hm.. dodatkiem by zapytać się" czemu mi to nie działa skoro zrobiłem to i to" ;)

@up

Tak jak mówiłem, to zależy od nauczycieli ;) jedni są że chcą nauczyć i to zrobią a inni przychodzą do szkoły tylko po to by dostać wypłatę a na wszystko inne mają wyjebane ;p chodź w sumie jest z 2-3 nauczycieli którzy są spoko 

gfgdf

Opublikowano

na kierunek informatyk idzie sie tylko po to zeby miec papier a tak naprawdę niczego cie tam nie naucza

losie po 14-15 lat potrafia wiecej niz taki uczen technikum informatycznego

nie oplaca sie isc

Opublikowano

u mnie podrzedna szkola. lekcje typu prezentacja w pp , potem gramy na kurniku.

aha nkt nie zdal egzaminu zawodowego. max miala laska 50 cos procent xD

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Jedynie jesli chcesz isc do technikum informatycznego to idz na specjalizacje programista. Brat wybral grafike i nikt nie szuka do roboty grafikow a wlasnie programistow czesciej, ale jesli chcesz isc juz tam to polecam ci w domu siedziec i samemu tez sie uczyc, bo z samej szkoly malo co sie nauczysz.

Ja polecam ci liceum 3 lata, potem i tak roboty nie masz jak po technikum.

Opublikowano

Możesz iść do takiej szkoły, czemu nie? Będziesz miał papier technika, jakieś obeznanie w branży oraz podstawy c++, php, grafiki, sieciówek itd. Gadanie, że taki profil to gówno, a nie pojęcia informatyczne to kłamstwa. No chyba, że na innych profilach też dowiadujecie się o sposobie działania procesora, jego układach, za co są odpowiedzialne układy procesora itd. Dobry informatyk tak naprawdę jest samoukiem, ale szkoła/klasa ukierunkowana informatycznie pomoże Ci 'wejść' w ten świat.

Opublikowano

A ja będąc obecnie na studiach informatycznych (pierwszy rok), żałuję, że nie wybrałam wcześniej technikum informatycznego, zamiast liceum ogólnokształcącego. Mam teraz spore zaległości, bo jednak sama matematyka nie wystarcza.

Dlatego jeśli swoją przyszłość wiążesz z informatyką, to jednak polecam technikum informatyczne, ewentualnie dobry profil (z rozszerzoną informatyką) w liceum.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

1 rok technikum kończę i nie żałuję... co do lekcji to zalezy od nauczycieli bo np u nas jak jeden typ nie ogarnia diagnostyki to cs i cs ale na reszcie jest git tzn jest tez programowanie ale 1 klasa to malo ;)

jak chcesz isc na infe na studia to idz do technikum... takie pierd**enie ze nie ma roboty... :) bo po 3 latach LO to jest... ^^

Opublikowano

Ogólnie to szkoła informatyczna jest ok, ale zalezy od kierunku np. grafik czy programista. Jak interesuje Cie grafika, to posadź dupsko na krzesło, zakup kurs grafika i bedziesz umial. Zdecydowanie polecam programiste :D

Opublikowano

Też się wypowiem ponieważ jestem w 1 klasie technikum .Tak jak pisali koledzy wyżej praktycznie niczego nas tam nie uczą ,2 zadania na dzień bez jaj .Całe godziny gramy w coś ponieważ panowie profesorowie są zajęci i mają co innego do zrobienia .Jednak jeśli chcesz iść na studia informatyczne to po technikum informatycznym będzie ci o wiele łatwiej niż po jakimkolwiek innym ,wiem znam kilka osób które teraz nie dają sobie rady na studiach .Jeśli będziesz się uczył w domu we własnym zakresie to to na pewno nie pożałujesz wyboru .

sygna00e9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...