Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PS4

Grzesio64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad kupnem Playstation 4, mam odłożone środki na to i chciałbym zapytać o kilka rzeczy

Czy w ps4 trzeba wykupwać opcję aby grać przez internet ?

Czy wydajność ps jest wystarczająca aby uciągnąć wszystkie gry przez następne lata na przynajmniej 30-40 fpsach

I czy po prosty warto, prosiłbym o opinie tych którzy mają go.

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad kupnem Playstation 4, mam odłożone środki na to i chciałbym zapytać o kilka rzeczy

1.Czy w ps4 trzeba wykupwać opcję aby grać przez internet ?

2.Czy wydajność ps jest wystarczająca aby uciągnąć wszystkie gry przez następne lata na przynajmniej 30-40 fpsach

3.I czy po prosty warto, prosiłbym o opinie tych którzy mają go.

1. tak, ps+ ale za to dostajesz gry co miesiąc na konto ( czyli mając PSvita, PS3 i PS4 z każdej możesz ściągnąć wybraną grę na daną konsolę )

2. Heh.. tak, jak to na konsolach.

3. Nie ma na PS4 niektórych dobrych gierek, przykładem jest GTA V, który jeszcze nie ma premiery na next-geny.. jak chcesz grać w to co teraz masz aktualnie to ok, ogólnie to poleciłbym Ci PS3 na ten czas i starczyłoby jeszcze na jakieś gry.

Opublikowano

1. Nie trzeba nic płacić za granie w jakąkolwiek grę przez internet, poza kupnem gry, w której jest możliwość gry online. Oczywiście możesz kupić PS+, tak jak RoSSeeR napisał, nie jest to konieczne, ale opłacalne, nie wiem jak mają się gry na PS4, ale jak masz jeszcze PS3 to bardzo opłacalne. jakieś 170zł abonamentu na rok, czyli niecałe 15zł na miesiąc, a gry są o wiele więcej warte.

2. Akurat konsola różni się od PC i to twórcy ustalają jaka jest gra, czy ma rozdzielczość 1080p czy 720p, czy działa w 30 klatkach czy może 60. W każdym razie nie musisz się martwić, każda gra będzie miała min 30 klatek, chyba że gra będzie trochę... kiepsko zoptymalizowana i mogą być przycinki (tak jak na PS3 w Dragons Dogma Dark Arisen chociażby, tam potrafią spaść do 1-2 klatek w niektórych momentach)

3. To już musisz sam sobie odpowiedzieć, ponieważ większość gier jest również na PS3, które jest tańsze no i same gry są tańsze, gry na PS4 są oczywiście trochę ładniejsze, ale jest ich mniej i kosztują trochę więcej.

Również poleciłbym Ci kupno lub pożyczenie od kogoś PS3 z grami (jeśli ktoś ma z jakimiś ciekawszymi gierkami) i pogranie na niej, bo jest już na rynku długo, gier wyszło na nią sporo, szczególnie świetnych gier exclusive (tylko na konsolę od Sony), w które warto zagrać.

PS4 może kup za jakiś czas, gdy wyjdzie więcej gier, wtedy będziesz miał większy wybór oraz może cena samej konsoli spadnie, jak i gier które obecnie wyszły i niedługo wyjdą. 

Opublikowano

Co do pkt 1 i 2 to juz Panowie wyzej odpowiedzieli

a co do  3

Sam mam PS4 i jestem zadowolony (tylko z tym abonamentem zraziło mnie to troche ale jak sie dowiedziałem ze sa darmowe gry to spoko :D) nie zamieniłbym na PS3 nigdy czekam na nowe gierki i jazda narazie tylko mam fife koszt konsoli z padem i gra Fifa 14 2350zł w Częstochowie w  Sony Center Polecam za około 2 lata wszyscy sie przesiada na PS4 i zacznie sie gra wtedy :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...