Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam na jutro do wykonania strone. Oto polecenie:

"Przygotowanie strony intranetowej z portalem ogłoszeniowym dla pracowników (rejestracja użytkownika, logowanie, administrator może dodawać ogłoszenia, użytkownik może je oglądać) PHP+MySQL, mozliwosc zmiany szablonu graficznego poprzez podmianę pliku CSS np. normalny i świateczny"

Mogliście by dać jakieś wskazówki od czego zacząć itp bo nie chce marnować czasu na zajęciach na siedzeniu i myśleniu nad tym co robić...

Opublikowano

Zacznij od layoutu (jeśli ma to jakoś wyglądać) potem przełóż to na html/css a na koniec implementuj skrypty :D 

Opublikowano

Witam!

Mam na jutro do wykonania strone. Oto polecenie:

Masz to wykonać na jutro? to jest jakaś praca domowa? powodzenia że zdążysz zrobić to wszystko na jutro ;) i jeżeli nauczyciel ci zadał tą pracę dziś na jutro, to go pozdrów od mnie :)

Wykonanie samego ładnego layout'u troszkę zajmie, nie aż tak długo jak silnik, samo logowanie oraz rejestracja zajmie ci   jeden dzień.

Opublikowano

Masz to wykonać na jutro? to jest jakaś praca domowa? powodzenia że zdążysz zrobić to wszystko na jutro ;) i jeżeli nauczyciel ci zadał tą pracę dziś na jutro, to go pozdrów od mnie :)

Wykonanie samego ładnego layout'u troszkę zajmie, nie aż tak długo jak silnik, samo logowanie oraz rejestracja zajmie ci   jeden dzień.

Z tym logowaniem i rejestracją to lekka przesada chyba, że jeden dzień dla Ciebie to 2h.

Opublikowano

Aktualnie na techniku masz ok 2h na napisanie całej strony więc proszę nie mów, że  bedziesz layout robić cały dzień. A co to mojej strony wszystko zrobiłem w 8h + kilka osób mi pomogło  tylko nie zrobiliśmy tego podpunktu gdzie trzeba była zrobić tak aby tylko admin mógł dodawać ogłoszenia.

Opublikowano

Nie chodzę do technikum, więc nie wiem :( także nie jestem jakiś zawansowany i mówię co myślę. I gdzie napisałem że zrobienie samego layouta trwa cały dzień?

Opublikowano

Nie chodzę do technikum, więc nie wiem :( także nie jestem jakiś zawansowany i mówię co myślę. I gdzie napisałem że zrobienie samego layouta trwa cały dzień?Po p

Po prostu napisałeś to tak jakbyś chciał się z tym tyle bawić, nie chciałem napisać nic złego. Ja też do technikum już nie chodzę, ale wiem, że aktualnie na egzaminach końcowych weszły zmiany i np. jednym z zadań jest napisanie strony internetowej w 120min chyba i wcale nie trzeba być zaawansowanym żeby się z tym tyle męczyć. Tutaj przykład takiej stronki:

http://postimg.org/image/bgqbq4l2t/

(Nie mogę podać adresu ponieważ na serwerze są ważne pliki.

Opublikowano

Po prostu napisałeś to tak jakbyś chciał się z tym tyle bawić, nie chciałem napisać nic złego. Ja też do technikum już nie chodzę, ale wiem, że aktualnie na egzaminach końcowych weszły zmiany i np. jednym z zadań jest napisanie strony internetowej w 120min chyba i wcale nie trzeba być zaawansowanym żeby się z tym tyle męczyć. Tutaj przykład takiej stronki:

No to tą stornę co podałeś to wygląda mi na czyste HTML i CSS. Chyba że tak nie jest.

Opublikowano

Ja jestem w 2gim jak cos

Ta strona w 120 minut?

To ja bym zdążył się przespać potem zrobic i jeszcze poleżeć

I co za to dostałeś?

Opublikowano

Tu nie chodzi o robienie strony na tabelkach, ale o ich wykorzystywanie co najłatwiej nauczyć robiąc na nich stronę. Po 2 ucząc się pisanie stron nie uczysz się tylko potrzebnych rzeczy, ale wszystkiego przecież...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...