Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skyblock + normalna mapa. Pluginy do serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zapytać jakich pluginów powinienem użyć aby mieć jednocześnie normalne mapy, oraz skyblocki dla graczy jako ich domy. Dobrze by też było abym sam mógł stworzyć podstawę skyblocka jaką dostanie gracz, najlepiej kilka wariantów (coś większego dla vipa). Zdobywanie surowców odbywało by się na normalnych mapach, a potem za ich pomocą rozwijalibyśmy swoją wysepkę. Nie miałem do czynienia z tworzeniem skyblocków, dlatego proszę o pomoc.

bipsMal.png

Opublikowano

Ultimate skyblock wszystko co chcesz a zwykły świat to multivers core sobie tworzysz nic trudnego

Opublikowano

Próbuję właśnie zainstalować te pluginy jednak mam błąd przy używaniu jakiejkolwiek komendy z US. Mam Vault i MV na 1.7.2 ale US na 1.6.4, bo kolejna wersja jest już na 1.7.4 a serwer na silniku MPCP+ 1.7.2(forge 1078)[serwer z modami]. Błąd: "An internal error occurred when attempting to perform this command"

@Edit. Bez MV jest ten sam efekt...

@Edit2. Kombinowałem z innymi pluginami. Np: IslandWorld+EmptyWorldGenerator (bo ponoć CleanRoomGenerator na 1.7.2 nie działa). Udaje mi się stworzyć świat ale za każdym razem jest on normalnym światem, a nie powietrzna wyspą. Nie wiem co robię źle :C Pomóżcie... Chociaż wolałbym aby działał mi Ultimate Skyblock, gdyż ma fajniejsze opcje.

bipsMal.png

Opublikowano

Sorki za offtop ale nadal nikt nie chce mi pomóc a sam sobie nie radzę... Nie chcę tworzyć kolejnego tematu...

Wszystko wygląda tak jakby generatory czystego świata po prostu nie działały. Jak to naprawić?

@Edit: Sprawdzałem też Joe's SkyBlock. Działał, tylko że poza skyblockiem renderuje się przy okazji flatworld zamiast pustej przestrzeni i nie ma w nim wsparcia dla MV.

bipsMal.png

Opublikowano

To tak użyj IslandWorld( masz tam tzw schematy możesz zrobic wyspę dla vipa itp) , CleanRoomGenerator (Generuje nam pusty świat) , Multiverse-Core(ogólnie do tworzenia światów) oraz plugin Schamatic (masz możliwośc wgrania własnego schematu wyspy lub MCEdit)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...