Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest wydajność windowsa w grach?

korzonek33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zastanawiałem się nad ustawieniem wydajności systemu w opcjach panelu sterowania , wiecie ten co ustawia nam brzydszy pasek , taki jak w windowsie 98 i inne duperele , posiadam windows 7 ;p

I pytanie jest takie , że jak to ustawie właśnie pod wydajność , to też dotyczy gier ? , np. jak gramy to czcionka jest inna , obraz jest rozmazany lub są jakieś kreski itd..

Mam nadzieje , że to dotyczy tylko wyglądu windowsa , jeżeli ustawimy pod wydajność , a nie w grach.

Poprostu chcę , żeby gra wyglądała ładnie , wszystko na maxa , a windows odwrotnie, gorzej xD

Bardzo proszę o pomoc : <<

Opublikowano

Ustawienie w windowsie klasycznego wyglądu i wyłączenie efektów graficznych nie zmienia nic w grach. I nawet lepiej to wyłączyć gdyż dzięki temu gry będą działały lepiej. W przypadku słabszych komputerów będzie to często spora różnica.

Opublikowano

Będzie to miało wpływ na grę tylko i wyłącznie taki że będzie działała szybciej bo karta graficzna nie będzie musiała się zajmować się za bardzo oprawą wizualną samego windowsa lecz tylko twoja grą. Jednak w wyglądzie gry nic się nie zmieni, po porostu FPS podskoczą ;)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...