Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Soredemo Sekai wa Utsukushii

Jimmson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

59259l.jpg

Nike, uparta księżniczka Deszczowego Księstwa, obdarzona mocą sprowadzania deszczu, zostaje zmuszona do małżeństwa z Liviusem, władcą potężnego Królestwa Słońca. Ku zdumieniu Nike okazuje się, że Livius jest młodszy od niej, ale z pewnością trudno powiedzieć, by został obdarzony łatwym charakterem. Mówiąc krótko: państwo młodzi mają poważne problemy z komunikacją. Czy tak burzliwe małżeństwo może przetrwać i jak poradzi sobie ze stającymi przed nim wyzwaniami?

Rok produkcji: 2014 (emitowane)
Rodzaj: TV
Gatunek: Fantasy, Komedia, Przygodowy, Romans
Tematyka: Okruchy życia

Dostępne na:
http://www.animezone.pl/odcinki-online_soredemo-sekai-wa-utsukushii
http://animeon.pl/anime/soredemo_sekai_wa_utsukushii/

Moja opinia:

Jestem świeżo po 3 odcinkach i muszę przyznać, że zaciekawiło mnie. Ciekawe jak się to wszystko potoczy, gdyż ten cały król i księżniczka różnią się praktycznie wszystkim :) A wy śledzicie ten tytuł? Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Również śledzę ten tytuł, ale nie aż tak bardzo na bieżąco - co 2/3 epy odpalam:) Jest takie pół na pół, fajna komedia i kreska nic poza tym

Opublikowano

Jestem świeżo po 3 odcinkach i muszę przyznać, że zaciekawiło mnie. Ciekawe jak się to wszystko potoczy, gdyż ten cały król i księżniczka różnią się praktycznie wszystkim :) A wy śledzicie ten tytuł? Zapraszam do dyskusji.

Chciałem się powstrzymać od komentowania, ale jak tobie podoba się Mahouka Koukou no Srettousei i liczysz na więcej walk to ja nawet nie zaczynam animu z tego tematu bo już czuć, że jakieś gówno. No i ten "Wielki Jenot" .. dafuq.

@up

Pól na pół czyli potwierdzasz moje słowa, że to gówno?

Często jak dla ciebie coś jest średnie to dla mnie jest żałosne więc trzymam się twoich opinii  :ninja:

417711489342956987022.png

Opublikowano

Obejrzałem 1 ep i odpuściłem :D Romans dziewczyny z szczylem .

Do tego dzieciak jest zarozumiały,arogancki itd. Pewnie bym się tylko nadenerwował i wyjebał nowy monitor przez okno...

0/10 :D

rmoiyq.png

Opublikowano

Chciałem się powstrzymać od komentowania, ale jak tobie podoba się Mahouka Koukou no Srettousei i liczysz na więcej walk to ja nawet nie zaczynam animu z tego tematu bo już czuć, że jakieś gówno. No i ten "Wielki Jenot" .. dafuq.

@up

Często jak dla ciebie coś jest średnie to dla mnie jest żałosne więc trzymam się twoich opinii  :ninja:

Eeee chciałbym zaznaczyć iż Mahouka Koukou no Rettousei a Soredemo Sekai wa Utsukushii to dwa różniące się od siebie anime, więc nie wiem co ty tutaj porównujesz.

Opublikowano

@up

W ostatnim roku to raczej hejcą mnie że coś co dla innych jest boskie dla mnie to zwykły średniak, dokonałeś lekkiej nadinterpretacji:)

ale chyba masz racje, bardziej doceniam anime bo cóż innego mam czynić:] więc coś co dla ciebie jest syfem z wszystkimi dodatkami, jak pewnie soredemo, to dla mnie jednak produkcja nadal średnia a nie jakaś zła:d

Fajny deszcz w tym animcu jest.

Opublikowano

W ostatnim roku to raczej hejcą mnie że coś co dla innych jest boskie dla mnie to zwykły średniak, dokonałeś lekkiej nadinterpretacji:)

ale chyba masz racje, bardziej doceniam anime bo cóż innego mam czynić:] więc coś co dla ciebie jest syfem z wszystkimi dodatkami, jak pewnie soredemo, to dla mnie jednak produkcja nadal średnia a nie jakaś zła:d

Fajny deszcz w tym animcu jest.

Dobrze, że jeszcze nie przeglądnąłem całego internetu tak jak ty, przynajmniej mogę sobie pohejtować jakieś średniaki, a potem jak już nie będę miał co oglądać to wrócę i będę dawał same 10/10 :D

Eeee chciałbym zaznaczyć iż Mahouka Koukou no Rettousei a Soredemo Sekai wa Utsukushii to dwa różniące się od siebie anime, więc nie wiem co ty tutaj porównujesz.

Chodzi mi o twój gust, jeśli wspomniane anime się tobie podobało i czekasz na więcej walk to jestem przekonany, że anime z tego tematu jest tak samo gówniane jak Mahouka Srettousei. Nothing personal ofc.

417711489342956987022.png

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Genialne jest ! :P Jedno z moich ulubionych :) Livi jest cudowny ♥ Jestem ciekawa czy będzie drugi sezon, bo manga jest chyba kontynuowana tyle że po angielsku. Macie jakieś info na ten temat?

32722978568683240514.png

Opublikowano

Nie ma nic nt. kontynuacji, ale manga ciągle tłumaczona po angielsku (po polsku to ja tam nie wiem bo nie potrzebuję skoro i tak mało i późno jest tłumaczone po polsku), co do samej mangi to chapter wychodzi raz na 2 tyg, obecnie 7 tomów i dalej leci więc i drugi sezon powinien kiedyś powstać, chyba że zrobili pierwszy tylko jako reklamówkę mangi.

Jakby ktoś potrzebował chaptery to tutaj

http://raffmanga.ch/manga/soredemo-sekai-wa-utsukushii/
- ponad 20 chapterów więcej niż na innych stronach typu manga fox czy manga here, w j. angielskim rzecz jasna. Oszczędzam Wam czekania/szukania :D Tylko tyle że trzeba się rejestrować by je czytać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...