Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Soredemo Sekai wa Utsukushii

Jimmson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

59259l.jpg

Nike, uparta księżniczka Deszczowego Księstwa, obdarzona mocą sprowadzania deszczu, zostaje zmuszona do małżeństwa z Liviusem, władcą potężnego Królestwa Słońca. Ku zdumieniu Nike okazuje się, że Livius jest młodszy od niej, ale z pewnością trudno powiedzieć, by został obdarzony łatwym charakterem. Mówiąc krótko: państwo młodzi mają poważne problemy z komunikacją. Czy tak burzliwe małżeństwo może przetrwać i jak poradzi sobie ze stającymi przed nim wyzwaniami?

Rok produkcji: 2014 (emitowane)
Rodzaj: TV
Gatunek: Fantasy, Komedia, Przygodowy, Romans
Tematyka: Okruchy życia

Dostępne na:
http://www.animezone.pl/odcinki-online_soredemo-sekai-wa-utsukushii
http://animeon.pl/anime/soredemo_sekai_wa_utsukushii/

Moja opinia:

Jestem świeżo po 3 odcinkach i muszę przyznać, że zaciekawiło mnie. Ciekawe jak się to wszystko potoczy, gdyż ten cały król i księżniczka różnią się praktycznie wszystkim :) A wy śledzicie ten tytuł? Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Również śledzę ten tytuł, ale nie aż tak bardzo na bieżąco - co 2/3 epy odpalam:) Jest takie pół na pół, fajna komedia i kreska nic poza tym

Opublikowano

Jestem świeżo po 3 odcinkach i muszę przyznać, że zaciekawiło mnie. Ciekawe jak się to wszystko potoczy, gdyż ten cały król i księżniczka różnią się praktycznie wszystkim :) A wy śledzicie ten tytuł? Zapraszam do dyskusji.

Chciałem się powstrzymać od komentowania, ale jak tobie podoba się Mahouka Koukou no Srettousei i liczysz na więcej walk to ja nawet nie zaczynam animu z tego tematu bo już czuć, że jakieś gówno. No i ten "Wielki Jenot" .. dafuq.

@up

Pól na pół czyli potwierdzasz moje słowa, że to gówno?

Często jak dla ciebie coś jest średnie to dla mnie jest żałosne więc trzymam się twoich opinii  :ninja:

417711489342956987022.png

Opublikowano

Obejrzałem 1 ep i odpuściłem :D Romans dziewczyny z szczylem .

Do tego dzieciak jest zarozumiały,arogancki itd. Pewnie bym się tylko nadenerwował i wyjebał nowy monitor przez okno...

0/10 :D

rmoiyq.png

Opublikowano

Chciałem się powstrzymać od komentowania, ale jak tobie podoba się Mahouka Koukou no Srettousei i liczysz na więcej walk to ja nawet nie zaczynam animu z tego tematu bo już czuć, że jakieś gówno. No i ten "Wielki Jenot" .. dafuq.

@up

Często jak dla ciebie coś jest średnie to dla mnie jest żałosne więc trzymam się twoich opinii  :ninja:

Eeee chciałbym zaznaczyć iż Mahouka Koukou no Rettousei a Soredemo Sekai wa Utsukushii to dwa różniące się od siebie anime, więc nie wiem co ty tutaj porównujesz.

Opublikowano

@up

W ostatnim roku to raczej hejcą mnie że coś co dla innych jest boskie dla mnie to zwykły średniak, dokonałeś lekkiej nadinterpretacji:)

ale chyba masz racje, bardziej doceniam anime bo cóż innego mam czynić:] więc coś co dla ciebie jest syfem z wszystkimi dodatkami, jak pewnie soredemo, to dla mnie jednak produkcja nadal średnia a nie jakaś zła:d

Fajny deszcz w tym animcu jest.

Opublikowano

W ostatnim roku to raczej hejcą mnie że coś co dla innych jest boskie dla mnie to zwykły średniak, dokonałeś lekkiej nadinterpretacji:)

ale chyba masz racje, bardziej doceniam anime bo cóż innego mam czynić:] więc coś co dla ciebie jest syfem z wszystkimi dodatkami, jak pewnie soredemo, to dla mnie jednak produkcja nadal średnia a nie jakaś zła:d

Fajny deszcz w tym animcu jest.

Dobrze, że jeszcze nie przeglądnąłem całego internetu tak jak ty, przynajmniej mogę sobie pohejtować jakieś średniaki, a potem jak już nie będę miał co oglądać to wrócę i będę dawał same 10/10 :D

Eeee chciałbym zaznaczyć iż Mahouka Koukou no Rettousei a Soredemo Sekai wa Utsukushii to dwa różniące się od siebie anime, więc nie wiem co ty tutaj porównujesz.

Chodzi mi o twój gust, jeśli wspomniane anime się tobie podobało i czekasz na więcej walk to jestem przekonany, że anime z tego tematu jest tak samo gówniane jak Mahouka Srettousei. Nothing personal ofc.

417711489342956987022.png

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Genialne jest ! :P Jedno z moich ulubionych :) Livi jest cudowny ♥ Jestem ciekawa czy będzie drugi sezon, bo manga jest chyba kontynuowana tyle że po angielsku. Macie jakieś info na ten temat?

♥32722978568683240514.png♥

Opublikowano

Nie ma nic nt. kontynuacji, ale manga ciągle tłumaczona po angielsku (po polsku to ja tam nie wiem bo nie potrzebuję skoro i tak mało i późno jest tłumaczone po polsku), co do samej mangi to chapter wychodzi raz na 2 tyg, obecnie 7 tomów i dalej leci więc i drugi sezon powinien kiedyś powstać, chyba że zrobili pierwszy tylko jako reklamówkę mangi.

Jakby ktoś potrzebował chaptery to tutaj

http://raffmanga.ch/manga/soredemo-sekai-wa-utsukushii/
- ponad 20 chapterów więcej niż na innych stronach typu manga fox czy manga here, w j. angielskim rzecz jasna. Oszczędzam Wam czekania/szukania :D Tylko tyle że trzeba się rejestrować by je czytać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...