Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FB po staremu z 1-3 nowości?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Chciałbym poznać Waszą opinie na temat starego FB z 3 dosyć dobrymi dodatkami. Jakby miał wyglądać stary FB? Tak jak mój stary serwer: http://www.mpcforum.pl/topic/915641-redcraftersfreebuild-151fb20sdedyk

Co by było głównie dodane?

Specjalny skrypt mojego autorstwa, który robi cuba na wybranej przez gracza działce dzięki czemu można grać po nocach i dostać działeczkę :) (ewentualnie jak już chcemy naprawdę po staremu to skrypt odpalać tylko na noc)

Co o tym sądzicie? Piszcie :)

Opublikowano

Ja się na to piszę /Low1221

@emka10 - Ale na co? Ja zapytałem co o tym sądzisz, a nie kto by grał... xD

PYTANIE: Według Was powinno być dawanie działek cały czas czy tylko w nocy?

Opublikowano

Ehh

Jak nie bylo serwerow fb to nikt nie robil, ale jak sa to robicie.. Nie ma dobrego serwera freebuild, a jak sa to tylko pod hajs. KAZDY serwer fb ma wade np, tylko 10 slotow, Wlasciciel to dziecko I kupil serwer na hostingu, spawn nie ladny. Ja bym dodal wiecej niz 1 typ dzialki np. bez platne, modern gdzie tylko budujesz nowoczesne budynki itp.

P.S sora za ort. ale jestem na fonie :P

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

Specjalny skrypt mojego autorstwa, który robi cuba na wybranej przez gracza działce dzięki czemu można grać po nocach i dostać działeczkę :) (ewentualnie jak już chcemy naprawdę po staremu to skrypt odpalać tylko na noc)

Czyli coś co jest wszędzie tylko w skrypcie <again> ^^

Co o tym sądzicie? Piszcie

Gówno, słodkości i trochę "śliczności"...

Według Was powinno być dawanie działek cały czas czy tylko w nocy?

Cały czas. Kto ma czas by wejść w nocy, jak przykładowo lata na balety, śpi, ma naukę, pracę, etc... (Czy po prostu w przypadku dzieci nie mogą wejść na kompa :D )

Czemu ja, czy ktokolwiek inny miał by zagrać na serwerze który się niczym nie różni od poprzedników?

Wstaw coś autorskiego, niecodzienna mapa, inny generator, (Nie random z googla, tylko coś, co powali graczy na kolana, a wchodząc na serwer będę mówił "O k*rwa" w pozytywnym znaczeniu tego słowa), jakiś pomysł na wykorzystanie rozgrywki, jakieś nowości. Działki - no jak wszędzie, ale niech gracz będzie mógł sobie kupić działkę na wolnym terenie w świecie minecrafta zaznaczając sobie czymś tam gdzieś tam jakoś tam....

Ja się na to piszę /Low1221

Ja się piszę na składkę dla twoich dodatkowych lekcji J.Polskiego z czytana ze zrozumieniem /Swiezu (Osa1022)

@offtop

Kurcze, strasznie często edytuje swoje posty żeby je "Dopieścić" :D

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Mam pytanie...

Czemu od kiedy JA STWORZYŁEM temat o tradycyjnym Freebuildzie to nagle podobne serwery urosły znienacka?

Popatrzcie na czasy przed moim tematem, ani jedengo wątku o takim typie serwera, a teraz po prostu was zalewają..

A co najciekawsze... Mój wątek ma cały czas wzrastającą liczbę wyświetleń, chociaż nikt się w nim nie udziela, ciekawe prawda?

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Mam pytanie...

Czemu od kiedy JA STWORZYŁEM temat o tradycyjnym Freebuildzie to nagle podobne serwery urosły znienacka?

Popatrzcie na czasy przed moim tematem, ani jedengo wątku o takim typie serwera, a teraz po prostu was zalewają..

A co najciekawsze... Mój wątek ma cały czas wzrastającą liczbę wyświetleń, chociaż nikt się w nim nie udziela, ciekawe prawda?

@S0L1D3R - Skąd mogę wiedzieć? Ja popatrzyłem na swoje WARny.. I zobaczyłem swój temat, a że ten serwer dobrze wspominam to się pytam czy by gracze chcieli mieć go jeszcze raz ;)
Opublikowano

Tradycyjny freebuild? Brzmi ciekawie, nawet bardzo.

Teraz każdy serwer ma milirody wszystkiego, robi się syf...

Zobaczymy jak to dopieścisz. :D

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak tradycyjny FB. =.= Wszystko idzie do przodu, są coraz lepsze rozwiązania, więc po co korzystać z tych gorszych?

Opublikowano

Nie rób podstawowego FB - działki i jakiś tam bajer.

Poszukaj ciekawych pluginów, które na prawdę zachęcą nas do gry.

Stwórz rangi, które będą miały różne dodatki.

Tradycyjne FB jest już wszędzie... Teraz trzeba go tylko ulepszać...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie powinno być po staremu: Kilka rodzajów działek (np 20x20 free, 40x40 tanio, 50x50 drożej 75x75 najdrożej + 100x100 pod projekty poza miastem)

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

jak dla mnie FB są okropnie nudne... bleh. Jeśli byłby taki jak tamten Twój - nie grałbym.  Może FB na modach z działkami poza miastem? To mogłoby wypalić.

Bez reklam fb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...