Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja Windows 95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ma ktoś Windows 95 który można nagrać na CD i zainstalować na komputerze bez systemu? Google niezbyt są pomocne (nie działają)

Czemu 95? Bo inny sie nie zmieści :D dysk ma ~200MB a komputer jest z 1996 ;d

60vprg.png

Gość kamil40013
Opublikowano

I do czego ci taki komputer będzie potrzebny ?

W dodatku większość programów ci nie będzie działać, a sam system jest trudny do ogarnięcia, dla ludzi którzy go nie posiadali w tamtych czasach.

Gra nie jest warta świeczki.

Jak już, to instaluj Win98

Opublikowano

10 sekund szukania... wiem ze nie popieramy piractwa ale tego raczej już nie kupi...

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Dzięki za narażanie sie adminowi ale nie chce zbyt działać...

Nagrywam na płyte wkładam do odtwarzacza włączam komputer czekam aż sie zbootuje (w biosie ustawione aby najpierw bootowało CD) i... nic.

60vprg.png

Opublikowano

Coś mi się wydaje że musisz to nagrać na dyskietkę.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Gość kamil40013
Opublikowano

Wystarczy dyskietka z DOS'em. Z niej ręcznie odpalamy plik setup.exe z  CD-ROM. O ile dobrze pamiętam.

Opublikowano

95 instaluje się normalnie z dos, wystarczy uruchomić nawet z dysku czy cdrom plik setup.exe w katalogu win95

by się szybciej zainstalował  trzeba wczytać w wcześniej smartdriwe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli potrzebuje dyskietki z MS DOS i z niej odpalić setup.exe z CD-ROM? Meh... bo mi sie chce szukać dyskietek  :P

I mam jeszcze pytanie, czy jeżeli mam płyte DVD-ROM to czy będzie działać? Czy musi być CD-ROM?

60vprg.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Raczej musi być CD-ROM

95 instaluje się normalnie z dos, wystarczy uruchomić nawet z dysku czy cdrom plik setup.exe w katalogu win95

by się szybciej zainstalował  trzeba wczytać w wcześniej smartdriwe

Czyli dobrze pamiętałem :)

Windows 95 instaluje się wyjątkowo szybko, nawet bez tej sztuczki (:

Opublikowano

no jak dla ciebie instalka ( chodzi tylko o kopiowanie plików z CD ) w ok  2 minuty  ze smartem a 30 minut bez to niewielka różnica to szalej patrząc na kopiowanie plików tylko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...