Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znaki drogowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam pytanie do osób które uczą/uczyły się znaków drogowych na egzamin.

Jak tu podejść do nauki znaków ?

Znaków jest kolosalnie dużo, większość jak dla mnie jest nie potrzebne np. " zakaz wjazdu wózków ręcznych " - kieruje samochodem więc na co mi jest to potrzebne ?

Podstawowe znaki takie jak ustąp pierwszeństwa,droga z pierwszeństwem, zakaz wjazdu, zakaz skrętu, zakaz zatrzymywania etc. gdzieś tam kiedyś utkwiły mi w głowie, jak jechałem z kimś to się pytałem i tak się zapamiętało...

Przeraża mnie ilość znaków, te co wiem to wiem i większość rozkminiam ale nie wiem jak do tego podejść, czy wykuwać dosłownie wszystkie czy sam nie wiem... nie ma czegoś takiego jak znaki nie potrzebne...

Czy są jakieś testy na znaki drogowe ?

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Chłopie co tu zakuwać? Znaki nakazu - czytasz nakaz i patrzysz gdzie strzałka ;o Znaki zakazu - czytasz zakaz wjazdu i patrzysz co narysowane ;o znaki informacyjne - czytasz informuje mnie o (rysunek). Znaki musisz znać wszystkie - nawet zakaz ruchu pieszych.Na egzaminie są filmy na których są znaki, nawet takie które Ciebie nie dotyczą. Przeraża Cię ilość znaków? To nie idź na prawko bo będziesz siał postrach dla kierowców jeśli tak do tego podchodzisz. Dodatkowo jeśli masz problem z znakami to zdasz pewnie za entym razem.

Podsumowując masz znać wszystkie znaki, jeśli chcesz kierować pojazdem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...