Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karthus a dzisiejsza meta

Selfie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem jest mocny ale nie pasuje trochę. Spory damage, ma tego slowa dość mocnego i w tfach sporo robi ale porównując go do Nidalee czy Leblanc to nie ma mobilności a to jest chyba dość potrzebne obecnie. Przed burstem leblanc to nawet ciężko zhonyię użyć a Karthus jak Karthus :P

Opublikowano

Nie jest w mecie dlatego ze w mecie jest teraz dużo cc i heal a karthus tego nie ma

+ nie ma escape tak więc dla niego to jest kaplica w late i mid game .

z

Opublikowano

Karthus juz odpadl po 1 nerfie teraz jest totalnym papierem , ale co nie oznacza,że nie mozna nim grac

Jakim nerfie ? >.< Karthus nie dostał nerfa od strasznie długiego czasu.... Jest idealnie zbalansowany

@topic.

Idzie nim ugrać pod niektóre teamcompy, ale jest strasznie ryzykownym pickiem. Są też lepsze picki jak lb, nidalka, ziggs, syndra. Karthus jest mało mobilny i łatwo go zoutplayować, dlatego nie jest w mecie.

Opublikowano

Według mnie jest on nie docenioną postacią. Ultem potrafi zmienić losy team fightu 5vs5, i w dodatku ta passywka, po prostu cudo. Po śmierci w tf-ach przez 

7sek możesz jeszcze sporo namieszać. To tylko moje zdanie, inni mogą uważać, że to zwykłe gówno, ale to ich opinia, nic do tego nie mam :).

50181132426509053208.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...