Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ezreal vs Vayne

h4rdc0re988

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko :)

Mam mały (a może i duży) dylemat co do wyboru spośród tych dwóch champów. Kupiłem eza i zacząłem się zastanawiać czy to dobry wybór, bo naczytałem się, że w obecnej mecie jest zwyczajnie słaby.

Czy jest sens zwracać go i kupić vayne (chcę mieć jednego ADC ze skinem SKT/TPA)?

Wiem, że vayne niszczy w late, a ez jest dobry w  early/ mid game, dlatego bardziej zacząłem skłaniać się ku Vayne. 

Dodam też, że gdy grałem przeciwko varusowi na linii to co prawda nie lamiłem jakoś strasznie, ale było mi strasznie ciężko i ostatecznie zginąłem z jego ręki 2 razy, podczas gdy ja go nie zabiłem w ogóle (możliwe, że to przez supporta Brauma, który mnie drażił :>)

fanboy19_eune_121_1_logo.png

Opublikowano

Wiadomo może do której godziny 19 maja są skiny skt i tpa sprzedawane?

PS Wiem, że jest opcja edit, alechciałem przy okazji odświeżyć post, bo szybko spada na dół, a skiny są do jutra.

fanboy19_eune_121_1_logo.png

Opublikowano

Vayne jest lepsza ogólnie od Ezreala, dobry Ezreal może miec problemy w 1v5, ale Vayne, taka już dobra da lekko radę w 1v5.

Opublikowano

Vayne jest lepsza ogólnie od Ezreala, dobry Ezreal może miec problemy w 1v5, ale Vayne, taka już dobra da lekko radę w 1v5.

Ta chyba na bronzie/silver... Wystarczy jeden Stun i Cię nie ma.

@topic

Ezreal wcale nie jest słaby, po prostu trzeba umieć nim grać i wykorzystywać poke z Q. Ogólnie KDA na 13 meczy Ezrealem mam 6.1, a na Vayne na 36 meczów 3.7, poza tym to kwestia gustu. Ja polecam nazbierać znowu 4.8k IP i kupić Vayne, bo później możesz żałować - mechanika.

h6IduA1.png

Opublikowano

vayne najlepszy adc forever.

a tak serio to mam vayne to moj 1champ z tych drozszych gram nia z pol roku i kupujesz botrka i solujesz enemy adc

a i vayne jest bardzo fajna natop mimo wszystko dzieki jej True dmg na W. na topie dobra jest na renektona mundo singeda jaxa i wql na tankow.

ogladaj hiimgosu najlepsza vayne na swiecie

Opublikowano

średnio lubie grac vayne z racji na mały zasięg ataków podstawowych. racja nafeedowana złoży cały team kilkoma strzałkami ale to kwestia posiadania niezłego skila i wczucia się w grę tąże postacią.

sygna2.png

Opublikowano

Ez to typowe adc pod poke, Vayne ma zupełnie inny mechanizm. Ja uważam że lepiej skillować Ezreala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...