Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc ludzie, mam pytanko... Czy da sie postawic serwer metin2 na windows 8.1 pro? Jesli sie da to czy jest na to jakis tutorial?

Dzieki za pomoc :)

-Quadrider

#RoadTo1k

Dziekuje za 500 subskrypcji,

x

post-842266-0-13637300-1400345076.png

Opublikowano

Jasne ze się da właśnie ja posiadamy win8.Ale szczerze nie polecam!!! Dno często się client nie włącza i wszystko często szwankuje.

Polecam ci stawiać serwer na win7.

8940714373749971015090.gif

Opublikowano

Jeśli chodzi ci o hamachi to kiedyś miałem problem z hamachi na win 8.1 (nie z serwerem tylko z samym hamachi bo go do innych celow uzywalem) i nie wyswietlal sie w kartach sieciowych przez co nie mogłem go w virtualboxie wyszukać, na zwykłym windows 8 nie miałem problemów. (ale to bylo dawno i możliwe ze teraz juz zadnych nie ma)

sygna1.png

Opublikowano

Da sie, ja jestem posiadacaem tego windowsa... i ci co pisza ze cos nie dziala im czyli maja drewno nie komputer. Bo wszystko dziala tak samo jak na win7 jedynie co w win 8 jest zmienione to interface a reszt tak samo dziala. Metina jedynie ze zgodnoscia z win 7 trzeba odpalac bo gameforge ma w dupie update do tej gry robic i trzeba spedaic 30 sekund aby ustawic zgodnosc. W skorcie Wszystko ci bedzie dzialac, u mnie dziala wszystko, hamak, navi,metin,virtual box itp. Mysle ze udzielilem ci konkretnej odpowowiedzi na twoje pytanie.

Opublikowano

Win 8 nie za bardzo do gier a tym bardziej do stawiania serwerów metin2 ponieważ sam go posiadałem lecz po 2 dniach przeinstalowałem na 7 ;)

Opublikowano

Dzieki wszystkim za pomoc :) Pomogliscie bardzo ;)

Doradzam ci reinstall na win 7 jeśli masz zamiar stawiać serwer metka bo na 8 nie pociągniesz ;D

Opublikowano

Ludzie sie wypowiadaja, a nie maja doswiadczenia z win 8. Ja mam win 8 juz jakos drugi rok i problemów z nim nie mam. Z poczatku pomyslalem co za gowno, ale po dłuższym użytkowaniu i przyzwyczajeniu to jest super system szybszy niz vista czy 7. Virtual jak i inne programy działają swietnie, serwer hamachi dziala jak na każdym innym Windowsie rowniez jak na localhoscie. Client dziala tez Bardzo dobrze jak sama binka. Jezeli mamy blad z binka to klika się ppm i rozwiąż problemy, po tym automatycznie Zmieni nam zgodnosc systemu i wszystko dziala. Dlatego jak dla mnie to 8 i Xp to najlepsze systemy.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...