Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt gry o Zombie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuje kogoś kto umie modelować obiekty(budynki,postacie itd) do prostego projektu gry o Zombie.

Ja tworzę mapę wraz ze stroną internetową, również wezmę się za modelowanie, kumpel pisze skrypty.

Teraz troche o Projekcie, Jest rok 2012 Nastała apokalipsa, Przyprowadzona z afryki choroba zamienia człowieka po ukąszeniu w zombie, Zostało niewielu ocalałych, Ci którzy przetrwali schronili się w osadzie/mieście otoczonym murami na środku mapy, reszta jeszcze tam nie dotarła, czy przetrwasz i ocalisz bliskich ?

Napisałem takie coś na szybko.. Naprawdę nie oczekuje zbyt wiele chcę zrobić tylko prostą grę. Chciałbym zacząć od robienia mapy ponieważ to lubię robić najbardziej, po ukończeniu robienia mapy zacznie się robić skrypty itd.  Kontakt GG: 1649470 lub mail: [email protected]

Gra jest tworzona w Unity3d.

Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tylko, że mapa to najmniejszy z problemów... Właśnie skrypty powiniście zacząć robić bo zrobić mape to w pierwszym leszym tutorialu możesz się nauczyć.

I mam nadzieje, że te wasze skrypt nie działąją na zasadzie... o nie wiem jak zrobić przybliżenie broni i wpisze w youtube: "How to create a scope zoom script" bo tak każdy potrafi.

Opublikowano

Tylko, że mapa to najmniejszy z problemów... Właśnie skrypty powiniście zacząć robić bo zrobić mape to w pierwszym leszym tutorialu możesz się nauczyć.

I mam nadzieje, że te wasze skrypt nie działąją na zasadzie... o nie wiem jak zrobić przybliżenie broni i wpisze w youtube: "How to create a scope zoom script" bo tak każdy potrafi.

Dokładnie tak robimy skrypty , wpisujemy w youtube: how to create a inventory i robimy :)  a tak naprawdę to ktoś zadał już pytanie: "co już macie?" wiec moją odpowiedzią jest że jak narazie nic ciekawego, ponieważ projekt ruszył pare dni temu, pozatym zanim powstanie pierwszy dobry skrypt to troche minie czasu, kumpel potrafi pisać w js, teraz ja się również będę uczył na potrzeby projektu..

Macie racje co do zaczęcia od skryptów, dziękuje za chociażby taką pomoc.

Pamiętając że to będzie tylko prosta gra o zombie, a nie porywanie się z motyką na słońce narazie wystarczy. ( mam nadzieje)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeżeli mogę coś podpowiedzieć:

Doświadczenie nauczyło mnie jednej ważnej rzeczy. Najpierw prototyp, później efekciarstwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...