Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka dla zwykłego użytkownika wymagającego komfortu

linoskoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Potrzebuję myszki w cenie 100-120zł. Do tego może jakaś podkładka -  nie wiem po ile są i czym się różnią, bo już pare lat jadę bez i jakoś żyję. Zamówić bym mógł, jeśli brałbym z tego samego sklepu i jedną paczką dojdzie, a jak nie warto inwestować w specjalistyczną podkładkę, to kupię sobie w sklepie za 25zł. Takie z "glutem" pod ręką wydają się być wygodne, ale wolę przeczytać wypowiedź profesjonalisty.

Aktualnie mam MODECOM MC-909 i nie zmieniałbym jej, gdyby nie to, że kółko mi się złamało po 2 miesiącach. Myszka ma służyć do wygodnego operowania między programami, podczas przeglądania internetu itp. Nie gram prawie w ogóle (tak wiem, teraz mam myszkę dla graczy, ale wziąłem ją dlatego, że była bardzo wygodna...). Musi być trwała i prosta. Nie chcę świecących na cały pokój płomieni.

Moje ułożenie dłoni przypomina najbardziej FINGERTIP GRIP, aczkolwiek palców nie mam całkowicie wyprostowanych, ale na pewno nie jest to CLAW GRIP. Wydaje mi się, że wygodniej mi się używa dużych myszek (może ze względu na szerokość, a nie długość?). Operuję nadgarstkiem. Chyba trudny ze mnie przypadek.

Szukałem tego typu tematów po forach, ale w większości kupują myszki do gier, które wyglądają co najmniej dziwnie... Proszę o przykłady myszek, które mogę kupić. Widełki cenowe nie są aż tak "ostre".

Opublikowano

Jesli nie zwracasz uwagi na takie rzeczy jak sensory w myszkach, ilosc dpi i inne bzdety to wygodnymi (jak dla mnie) myszkami sa myszki madcatz z serii RAT (np. 3, 5). Fakt maja troche bajerow, ale nie musisz z nich wszystkich korzystac. Maja regulowana podstawe przod-tyl wiec po max odsuniecio do tylu byc moze bedzie ci odpowiadala. Oczywiscie 3-ka jest nieco ubozsza i tansza wersja (m.in. nie ma drugiej rolki) ale jesli chodzi o wygode to dla mnie jest identyczna z 5-tka.

Opublikowano

Jesli nie zwracasz uwagi na takie rzeczy jak sensory w myszkach, ilosc dpi i inne bzdety to wygodnymi (jak dla mnie) myszkami sa myszki madcatz z serii RAT (np. 3, 5). Fakt maja troche bajerow, ale nie musisz z nich wszystkich korzystac. Maja regulowana podstawe przod-tyl wiec po max odsuniecio do tylu byc moze bedzie ci odpowiadala. Oczywiscie 3-ka jest nieco ubozsza i tansza wersja (m.in. nie ma drugiej rolki) ale jesli chodzi o wygode to dla mnie jest identyczna z 5-tka.

Zbyt duży kosmos jak dla mnie o.O

Opublikowano

Nie trudny przypadek jak to nazwałeś ;) Masz takie samo ułożenie dłoni jak ja.

Osobiście używam myszki A4tech bloody v7m.

Najpierw miałem kupować A4tech bloody v7 jednak nie było takiej w sklepie.

Szczerze nie wiem czym się różnią, chyba dodatkami, czy coś takiego, jednak Ciebie to nie interesuje ;)

Mogę polecić, trzyma się wręcz idealnie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/rekomendowane_myszki/
Nic nie chce mówić ale samemu podałeś sobie stronę :).

Już od twojego upodobania oraz kształtu jaki dla Cb powinna mieć myszka.

Chyba nie zrozumiales o co mi chodzilo ;) Na tej stronie patrzylem, jaki mam chwyt, ale zaden w 100% do mojego nie pasowal.

Nie trudny przypadek jak to nazwałeś ;) Masz takie samo ułożenie dłoni jak ja.

Osobiście używam myszki A4tech bloody v7m.

Najpierw miałem kupować A4tech bloody v7 jednak nie było takiej w sklepie.

Szczerze nie wiem czym się różnią, chyba dodatkami, czy coś takiego, jednak Ciebie to nie interesuje ;)

Mogę polecić, trzyma się wręcz idealnie.

Prezentuje sie ladnie, widzialem ja w MediaExpert jak szukalem i b yla chyba jedyna, ktora naprawde wpadla mi w oko :)

Opublikowano

No to polecam zakupić ;) Na zdjęciach troszkę bałem się zakupu, wyglądała dla mnie, że taka mała jakaś.

Jednak naprawdę rozmiary myszki są duże, tak jak to mówiłeś, że takie lubisz.

Dodatkowo ma ona jeszcze takie coś na palec (ten przy najmniejszym, nie pamiętam jak się nazywał).

Tutaj masz zdjęcie

http://merlin.pl/Mysz-A4Tech-Bloody-V7m-USB_A4-Tech,images_zdjecia,21,A4TMYS43940_2.jpg

Zdjęcie nie jest robione przeze mnie.

Świetna, przyzwyczaiłem się po 5 minutach korzystania i dla porównania wziąłem starą ;p

Nie żałuję zakupu i jestem bardzo zadowolony. :)

Opublikowano

Wpisz sobie:

- A4tech bloody v7

- A4tech bloody v8

Zobaczysz, że v7 ma oddzielone przyciski. ;)

I v8 nie ma chyba tej "podstawki" na ten palec.

Nie wiem czy czymś jeszcze, nie daję Ci gwarancji, ale to chyba ta jedyna różnica.

http://dlagracza.com/img/cms/bloody-v8-porownanie.png

Obrazek nie jest mój, możesz sobie porównać.

Osobiście wybrałem v7, tylko że kupiłem v7m, bo nie było v7 w sklepie.

Jak już mówiłem, różnicy wizualnej chyba nie ma między v7 a v7m.

Opublikowano

Wpisz sobie:

- A4tech bloody v7

- A4tech bloody v8

Zobaczysz, że v7 ma oddzielone przyciski. ;)

I v8 nie ma chyba tej "podstawki" na ten palec.

Nie wiem czy czymś jeszcze, nie daję Ci gwarancji, ale to chyba ta jedyna różnica.

http://dlagracza.com/img/cms/bloody-v8-porownanie.png
Obrazek nie jest mój, możesz sobie porównać.

Osobiście wybrałem v7, tylko że kupiłem v7m, bo nie było v7 w sklepie.

Jak już mówiłem, różnicy wizualnej chyba nie ma między nimi.

Ok to jak bede w domu to zamowie v7, dzieki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Jest większa i dobrze się trzyma. Pewnie się zapytasz skąd wiem, a otóż stąd, że właśnie klikam nią :) Kupiłem w zastępstwie na R.A.T 5 bo jest w komisie.

76561198061193691.png

Opublikowano

O właśnie, taka jeszcze ciekawostka, bo zacząłeś mówić o plastikach.

Bloody v7 ma takie jakby gumowe przyciski. Gumą to to nie jest, raczej plastik, jednak jest taki bardzo przyjemny w dotyku.

Nie wiem o której myszcze mówiłeś, aczkolwiek v7 nie stwarza mi żadnych problemów.

Opublikowano

A nie przeszkadza Ci dotykanie plastikowej obudowy? Mi w cieple dni reka sie przyklejala do mychy, gdy mialem plastikowa :D

Nie mam z tym problemów :) Ja trzymam Plam gripem myszkę więc jest dla mnie dobra.

O właśnie, taka jeszcze ciekawostka, bo zacząłeś mówić o plastikach.

Bloody v7 ma takie jakby gumowe przyciski. Gumą to to nie jest, raczej plastik, jednak jest taki bardzo przyjemny w dotyku.

Nie wiem o której myszcze mówiłeś, aczkolwiek v7 nie stwarza mi żadnych problemów.

Prawda

76561198061193691.png

Opublikowano

Otrzymałem dziś myszkę.

I rzeczywiście wygodna, pewnie się trzyma w dłoni.

Nie lubię wymieniać, zalet, więc wymienię wady:

• świeci - siedząc w nocy nie jest to wygodne, no chyba, że mam szukać myszki na biurku, jednakże + za to, że światło jest bardzo ładne i nie aż tak mocne
  • podpórka pod palec serdeczny jest zrobiona z plastiku, przez co paluszek będzie się delikatnie kleił

Spodobało mi się bardzo obszycie kabla - nie będzie zbierać aż tak kurzu, nie będzie dawał się łatwo zerwać oraz jest zwyczajnie ładny. Geniusz tkwi w prostocie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...