Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lg optimus black p970 - problem z wifi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu spadł mi na ziemie telefon kantem na ziemie. Popsuł się ekran. Poszedłem go wymienić do serwisu. Po wymianie okazało się, że walnięty jest również podzespół odpowiadający za działanie wi-fi i bluetooth. Gość z salonu doradził, aby wgrać od nowa softa co też zrobiłem. Nic nie pomogło, a ja tylko zabuliłem kase. Serwisant powiedział, że nie opłaca się naprawiać dalej telefonu, bo takiej części już nie dostane. Zniesmaczyło mnie to i zostawiłem telefon. Nagle po jakimś roku wzięła mnie chętka na jego naprawę. Otworzyłem go, powyjmowałem wszystko. Z tyłu było wszystko okej, natomiast po rozklejeniu digitizera zauważyłem, że ta taśma, która jest do niego przymocowania jest oderwana na długość około 7mm przy wyjściu na styk, który przymocowany jest na płycie głównej. Czy ten styk odpowiada za samego digitizera? To jest pierwsza sprawa. Druga jest taka, co może być powodem niedziałającego wifi i bluetooth? Zasięg jest - mogę dzwonić, esemesować, lecz jest problem z komunikacją bezprzewodową. Na starcie mogę wyeliminować software, więc skupmy się na hardware. Czy uszkodzona taśma na digitizerze też może na to wpływać. Generalnie, jaki podzespół odpowiada za wifi i bluetooth? W google nic znaleźć nie mogłem.

Proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...