Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Caitlyn itemek i pozycjonowanie się adc

Ventual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad tym, jak poprawnie pozycjonować się adc w tf. Ostatnio coraz częściej muszę być adc na soloq toteż dlatego kupiłem sobie caitlyn. Ale nie wiem jak poprawnie pozycjonować się adc.

Druga sprawa to co uważacie o itemku huragan runana (czy jakoś tak) ten itemek który dodaje speed atak i strzela w 3 cele na raz. Opłaca się go budować na caitlyn? Jeśli tak, to jako który itemek. Ja myślę, że on jest dobry, szczególnie wtedy kiedy ma się nierozgarnięty team to taka caitlyn focusuje 3 osoby na raz. Co myślicie o tym aby budować go jako 2 itemek?

Opublikowano

na adc zawsze badz z tylu. nie masz nikogo focusowac bo to nie nalezy do ciebie,ty musisz bic najblizszy target. np. siedzi na tobie jax to bijesz jego kitujac/orb walkujac a nie rzucasz sie w srodek teamfighta tak jak to robia brazy :-) poogladaj poradniki o orb walkingu/kitingu , wedlug mnie huraga sie nie oplaca, jest wiele lepszych itemow ( czyt. phantom dancer/statiik) bo huragan nie daje nic poza atk spd i ta passywka :-) jako 2 item to juz w ogole... jak jest easy gierka to mozna go ew. zrobic zamiast ga/banshee

baner.png

Opublikowano

Jestem w silverze ale niedługo coś czuje, że spadne. No wiem, wiem. Nie rzucam się w środek walki. Statiik to moim zdaniem usseles item chyba, że do early game. Bo w late już nic obrażeń nie zadaje.

Opublikowano

Jestem w silverze ale niedługo coś czuje, że spadne. No wiem, wiem. Nie rzucam się w środek walki. Statiik to moim zdaniem usseles item chyba, że do early game. Bo w late już nic obrażeń nie zadaje.

Phantoma kup bo daje więcej i jest lepszu od statiika ;f

W sumie wygląda to tak

enemy adc > enemy tank> <twój tank <ty adc więc siłą rzeczy nie dasz rady zbić enemy adc więc napierd... tego kto jest bliżej innego sposoby nie ma, chyba, że dasz radę ich obejść i zabić 1/1 enemy adc, lub wykluczyć go przed TF.

Opublikowano

Może dlatego, że potem powinieneś sprzedać statikka i kupić pd. Statikka budujesz głównie kiedy nie masz dobrego wave clear'a.

Fw15x0y.png

Opublikowano

Przede wszystkim bij się w trawie :)

edit/ ja pierdole napisałem dodatkowe info bo może nie wiedział i dostałem punkty. JA JEBIE GENIUS W CHUJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...