Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zgubiony telefon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jechałem ostatnio do szkoły na rowerze i w drodze chciałem sprawdzić która godzina. Po schowaniu telefonu do kieszeni, wypadł po chwili (wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem). Zorientowałem się dopiero na światłach, kiedy chciałem wysłać sms do kolegi. Od razu cofnąłem się i zacząłem szukać telefonu - oczywiście nigdzie go nie było. Zadzwoniłem do kolegi z telefonu awaryjnego (warto mieć na takie okazje) i kiedy przyjechał i zadzwonił, sygnał był, jednak telefonu nigdzie nie było słychać (sprawdzaliśmy w kilkunastu miejscach). Na policję nie mogę iść, ponieważ wartość telefonu nie przekracza nawet 300zł i telefon nie jest mój, więc nie chcę, żeby właściciel się dowiedział. Byłem w salonie operatora i po podaniu im kilku informacji, powiedzieli że informacje które podałem są nieprawidłowe i nie mogą nic zrobić (nie  pamiętam takich rzeczy jak kod puk). Telefon przestał odpowiadać kilka godzin po zgubieniu. Jakieś pomysły jak go zlokalizować?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jeśli miał Androida i włączoną usługę namierzania Google to logujesz się na konto i namierzasz ;)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano
"Lokalizacja niedostępna
Ostatnio online: 11 maja 2014"

Trochę to dziwne, ponieważ ostatnio był online 15 a nie 11 maja. Jeszcze jakieś pomysły?

Już nieważne, pewnie i tak telefonu nie odzyskam... (ale jak macie pomysł to piszcie ^^) Jest chociaż jakiś sposób żeby nowy "właściciel" telefonu miał z niego utrudnione korzystanie? Tzn. już ma utrudnione ponieważ telefon miał blokadę ekranu i avast zacznie się drzeć jeśli zmieni kartę sim więc dużo z nim nie zrobi, ale jeśli wgra system od nowa to wszystko mu się pousuwa :(. Jest opcja aby zablokować kartę sim i sformatować kartę pamięci? Co prawda jest to micro SDHC 32GB class.10 więc gościu ma podniete z karty, ale miałem na niej bardzo dużo danych i zdjęcia z wycieczek szkolnych z całej podstawówki (i nie tylko) więc nie chcę żeby on to wrzucił np. na fb na jakąś stronke "zdjęcia ze znalezionych telefonów". Najważniejsze jest to, żeby nic nie zrobił z danymi z karty :(

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Programy typu GData mają wbudowane formatowanie całego telefonu wraz z kartą pamięci. Warto sprawdzić czy Avast takich nie ma. Dodatkowo jeśli Avast ma taką opcję rób co załóżmy 30 minut zdjęcie z przedniej kamerki. A następnym razem lepiej się zabezpiecz (choćby wspomniana GData Anti Theft).

Opublikowano

Jest w avaście taka opcja, jednak potrzebna jest apka anti-thieft (której oczywiście nie pobrałem :(). Na stronie avasta dowiedziałem się jednak że stan baterii w telefonie to 8-10%, numer IMEI oraz tego, że gościu wyjął kartę z telefonu (innej nie włoży bo avast zacznie ryczeć a jak włoży tą to zbiorę team i będzie spam połączeń ^^). Dodatkowo mam dokładny czas ostatniej odpowiedzi telefonu: 16.04.2014, 23:54:55.

@Edit

W dzienniku aktywności napisano, że 2 razy próbowano zmienić soft (oczywiście avast nie pozwolił :))

@Edit

http://www.avast.com/pl-pl/free-mobile-security#tab3

huehuehuehuehue ^^ tylko pojawiają się 2 pytania:

1. Czy do tego potrzebna jest apka anti-thieft?

2. Na jaki nr wysłać tego sms?

Opublikowano

Jest w avaście taka opcja, jednak potrzebna jest apka anti-thieft (której oczywiście nie pobrałem :(). Na stronie avasta dowiedziałem się jednak że stan baterii w telefonie to 8-10%, numer IMEI oraz tego, że gościu wyjął kartę z telefonu (innej nie włoży bo avast zacznie ryczeć a jak włoży tą to zbiorę team i będzie spam połączeń ^^). Dodatkowo mam dokładny czas ostatniej odpowiedzi telefonu: 16.04.2014, 23:54:55.

@Edit

W dzienniku aktywności napisano, że 2 razy próbowano zmienić soft (oczywiście avast nie pozwolił :))

@Edit

http://www.avast.com/pl-pl/free-mobile-security#tab3
huehuehuehuehue ^^ tylko pojawiają się 2 pytania:

1. Czy do tego potrzebna jest apka anti-thieft?

2. Na jaki nr wysłać tego sms?

Na stronie są podane numery i jakich apek wymaga ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...