Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Skrypt] Sprawdz Gracza - Najlepszy skrypt do sprawdzania gracza jaki był ;)

19Adam97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

######

#       #

#  R  #

#       #
#  E  #
#       #
#  K  #

#       #
#  L  #

#       #
#  A  #

#       #

#  M  #
#       #

#  A  #

#       #

#####

Witam. Chciałbym Wam dzisiaj przedstawić mój pierwszy skrypt, który udostępniam na mpcforum, nazywa się on Sprawdź Gracza

Sprawdź Gracza

Co ten skrypt potrafi?

- AUTOMATYCZNIE teleportuje gracza do miejsca sprawdzajacego

- Blokuje wpisanie swojego nicku...

- Jeśli gracz jest czysty teleportuje go do jego wcześniejszej lokalizacji

- Po wpisaniu komendy bądź jakiejkolwiek komendy podczas sprawdzania zostaje zbanowany

- Sprawdza czy gracz jest online przed zabraniem go na sprawdzenie (zdarza się.. :D)

- Sprawdza czy gracz nie jest już sprawdzany ;)

- Informuje wszystkich, że gracz jest sprawdzany/czysty

Więcej chyba nie muszę mówić, skrypt nie jest długi, ale za to jest dobry.

Błędy:

Jeśli jakiś znajdziesz to mnie poinformuj ;)

Download Skryptu:

x

Changelog:

Wersja 0.2:

- Dodano opcje wyłączenia bana po wpisaniu cmd

Proszę o opinie czy złe czy dobre, czy Wam się podoba czy nie oraz jaki chcielibyście jeszcze zobaczyć skrypt od mojej osoby.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Troche bez sensu z tym banem za cmd, bo ktoś może wysłać wiadomosc na /helpop albo na /msg. Ale ogolnie jest ok.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Pachnie mi tu kodem Blezura,a  jak gracz wpisze komendę to go odrazu banuje,bez sensu

@1361622928-U485574.pngSortiqovsky - Nawet nie wiedziałem, że Blezur pisze skrypty to raz, a dwa sam piszę skrypty od 0. Nie musisz wierzyć.

Co do komendy... Jak, np. Gracz będzie chciał dać komuś założyciela gildii lub wpisać /spawn to troche nie fair prawda? Jeśli bardzo chcesz usuń linijkę od 35 do 39 i będziesz miał bez bana za cmd.

Troche bez sensu z tym banem za cmd, bo ktoś może wysłać wiadomosc na /helpop albo na /msg. Ale ogolnie jest ok.

@#Xer0s. - To samo co wyżej.

Opublikowano

OK, ale co ten skrypt* sprawdza? Nie zamierzam pobierać skryptu o którym nic nie wiem.

@Polowicer - To gratuluję inteligencji. Ten skrypt służy do tego by sprawdzić jakiegoś gracza jeśli Twoim zdaniem używa, np. Huzuni/Nodusa czy innej dodatkowej modyfikacji.

Wytłumaczyć lepej chyba nie umiem... ;x

Opublikowano

- Sprawdza czy gracz jest online przed zabraniem go na sprawdzenie (zdarza się.. :D)

To nie lepiej w komendzie dać [<player>] zamiast [<offlineplayer>] ? Jaki jest sens używania offlineplayer w takich skryptach ?

Co do samego skryptu.. Ujdzie w tłoku.

417711489342956987022.png

Opublikowano

To nie lepiej w komendzie dać [<player>] zamiast [<offlineplayer>] ? Jaki jest sens używania offlineplayer w takich skryptach ?

Co do samego skryptu.. Ujdzie w tłoku.

@TheMadMan9512 - Sens jest taki, że jak będzie [<player>] i wpiszesz, np. gadsgfnausdf to wyskoczy Ci błąd skryptu, że nie ma takiego gracza online, a jak ustawisz [<offlineplayer>] i wpiszesz gasdfasdf to wyskoczy Ci błąd jaki ustawiłem ja.

A tak dodatkowo jeśli skrypt Ci się nie podoba to go nie używaj. Dziękuję, dobranoc.

Skrypt bardzo fajny, ale za komende podczas sprawdzania daj np. tempban na 2h

@szymo02 - Dziękuję za opinie, zaraz dodam update, w którym będzie do wyboru czy banować czy nie.

EDIT:

UPDATE - WERSJA 0.2!!

Opublikowano

@TheMadMan9512 - Sens jest taki, że jak będzie [<player>] i wpiszesz, np. gadsgfnausdf to wyskoczy Ci błąd skryptu, że nie ma takiego gracza online, a jak ustawisz [<offlineplayer>] i wpiszesz gasdfasdf to wyskoczy Ci błąd jaki ustawiłem ja.

A tak dodatkowo jeśli skrypt Ci się nie podoba to go nie używaj. Dziękuję, dobranoc.

@szymo02 - Dziękuję za opinie, zaraz dodam update, w którym będzie do wyboru czy banować czy nie.

Nadal nie widzę sensu w używaniu [<offlineplayer>] do takiego skryptu.

Wiadomość to ja sobie mogę w aliasach zmienić, a to twoje "is online" jest w cholerę zbugowane na chwilę obecną w Skript. (np. gracz, który leży martwy jest czytany jako offline) Co do skryptu to rzeczywiście masz rację, po co miałbym tego używać.. Jakbym zechciał to bym sam sobie napisał, natomiast post dodałem w innym celu, w pokazaniu ci błędu jaki moim zdaniem popełniłeś. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię tak? Tak, koniec i kropka.

417711489342956987022.png

Opublikowano

WoW, 40 linijek, wow, takie szaleństwo.

Kod ogólnie prosty, lecz może nawalić, bardzo nawalić.

No cóż, nie widziałem tego nigdy. :)

Opublikowano

Skript nie jest trudny, ale jesli to twoj pierwszy(z pierwszych) skript to gratuluje.

A z tym banowaniem to bez sensu! Jak bedzie na /msg czy cos chcial do admina napisac? hmm

Leci +

Opublikowano

WoW, 40 linijek, wow, takie szaleństwo.

Kod ogólnie prosty, lecz może nawalić, bardzo nawalić.

No cóż, nie widziałem tego nigdy. :)

@Dix'u - Niby prosty, ale chodzi właśnie o prostotę w tym skrypcie. Posiadam swój skrypt na gildie, swój na drop i inne, ale jeszcze nie wiem czy będę je udostępniał. Co do kodu, gdzie może nawalić? Powiedz, a ja to poprawię.

Skript nie jest trudny, ale jesli to twoj pierwszy(z pierwszych) skript to gratuluje.

A z tym banowaniem to bez sensu! Jak bedzie na /msg czy cos chcial do admina napisac? hmm

Leci +

@MrNorbertPL24 - Nie jest to mój pierwszy skrypt, ale postanowiłem, że niektórym survivalom się przyda, gdyż cały czas patrzą na gracza by nie wyszedł co jest śmieszne...

Co do banowania na /msg itd. dodałem przecież w wersji 0.2 wyłączenie bana za komendę...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam problem. Skrypt wyświetla mi, że gracz jest niby sprawdzamy, choć tak naprawdę nie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...