Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

wytlumaczy mi to ktos?

MR.ZiomuuSs

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam dziwne pytanie :p

A wiec jak to jest że mam stary procesor AMD Athlon 64 X2 Dual core processor 4000+ 2.1 Ghz i dzialaja na full detalach gry, ktore w minimalnych wymaganiach mają procesor dwurdzeniowy 2,4 (Wladca pierscieni wojna na polnocy, dead island) bez zadnych lagow, scin czy czegokolwiek innego? Dodatkowo poszedlem dalej, udalo mi sie uruchomic na srednich detalach assassina creed II bez scin, a przeciez ten assassin ma minimalne na dwurdzeniowy procesor 2,6, a wiec dlaczego tak jest? Ciesze sie z tego ale to jest dziwne, wytlumaczy mi to ktos?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wcale nie jest dziwne i po co tłumaczyć bez sensu kiedy  procesor nie jest odpowiedzialny w aż tak dużym stopniu  za grafikę,  im lepsza karta graficzna tym mniejsze wymagania co do procesora

w podobnej konfiguracji podobnego zestawu może ale i nie musi działać tak samo, to po prostu indywidualne ustawienia i sterowniki danego systemu + konfiguracja płyty głównej i grafiki

możliwe że jak zainstalujesz system ponownie nie osiągniesz nawet tego co masz obecnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Assasin creed używa głównie zasoby karty graficznej, natomiast minecraft jest to prymitywna gra oparta na javie, która zużywa głównie zasoby procesora. Procesor masz słaby, a więc dlatego minecraft słabo działa ;p

Opublikowano

Aaa to teraz chociaz troche to rozumiem ;p a wytlumaczy mi ktos jak to jest z grą minecraft? Bo sadze ze przy takiej sytuacji w tej grze powinienem miec min. 100-150 fpsow a mam ok. 60 z optifinem, a moj gpu ma 1gb, dziwne prawda? Assassin creed II bez scin na srednich, a minecraft to marne 60 fps z optifinem, od czego to zalezy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...