Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilkusekundowe spadki fps

przemo450654

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.
Miałem problem z fps-ami, zmieniłem procka, teraz tj. c2d e7200, skręcony na 3.05 i fps-y są eleganckie.
Ale od pewnego czasu jest tak, że jak kogoś zabiją albo coś w tym rodzaju to gra zacina się na 2-3sekundy i potem jest odlagowanie i normalnie 35-40fps.
Nie pamiętam czy jest tak od czasu wgrania modów (xvm i jakieś 2 tam) czy nie.
Temperatury na CPU są dobre, powyżej 70 nie ma, przy graniu w Wot-a. Ew. 72, ale to jest max.

6cluij.gif

Opublikowano

Siema.

Miałem problem z fps-ami, zmieniłem procka, teraz tj. c2d e7200, skręcony na 3.05 i fps-y są eleganckie.

Ale od pewnego czasu jest tak, że jak kogoś zabiją albo coś w tym rodzaju to gra zacina się na 2-3sekundy i potem jest odlagowanie i normalnie 35-40fps.

Nie pamiętam czy jest tak od czasu wgrania modów (xvm i jakieś 2 tam) czy nie.

Temperatury na CPU są dobre, powyżej 70 nie ma, przy graniu w Wot-a. Ew. 72, ale to jest max.

To że masz laga jak kogoś zabiją albo wyspotują to nie twoja wina. Jest taki mały błąd z rysowaniem co lagi powoduje :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Jest to spowodowane wczytywaniem tekstur wraku czołgu. Jest to robione podczas bitwy, zamiast podczas odpalania jej, aby skrócisz czas oczekiwania. Dla mnie głupota, ale skoro WG tak postanowiło, to tak ma być.

Poszukam jakiegoś moda, na poprawę tego.

Opublikowano

Uf, już myślałem, ze moja radość po zmianie procka i graniu na płynnych fps-ach pójdzie jak krew w piach. 
Ale kiedyś tak nie było, więc.. Czy to po tej ostatniej "aktualizacji" kilku mb?

6cluij.gif

Opublikowano

A sprawdź, czy bez modów masz to samo? Szczególnie bez XVM, bo wydaje mi się, że ten mod jest winowajcą.

Opublikowano

To ja może poczekam do jutra? Bo jeszcze 2 gwiazdki zostały, a jutro koło 16 powinienem być na kompie, może uda Ci się znaleźć odpowiedź. 
Bo zanim doczekam się odpowiedzi od supportu, to Ty mi prędzej znajdziesz odpowiesz :D

Kodzi - ta, potem o tym pomyślałem i to zrobiłem :P

6cluij.gif

Opublikowano

Tak, on ci znajdzie, ale odrazu dostaniesz odpowiedz od supportu potem na zapas lub może ci jeszcze dodatkowo pomóc ;)

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Jest to spowodowane wczytywaniem tekstur wraku czołgu. Jest to robione podczas bitwy, zamiast podczas odpalania jej, aby skrócisz czas oczekiwania. Dla mnie głupota, ale skoro WG tak postanowiło, to tak ma być.

Poszukam jakiegoś moda, na poprawę tego.

jak to zrobic?>

Opublikowano

W tym momencie robię reinstal gry, może on pomoże, bo mam to samo ;_;

Opublikowano

Odpisali z supportu. Oczywiście, że "Generalnie za tego typu problemy częstokoć odpowiadają Mody, dlatego proponujemy raz jeszcze upewnić się, że zostały poprawnie usunięte". Oni chyba mają nas za kompletnych debili :(
Potem "Kolejną kwestią są ustawienia gry, które zapisane są w jej głównym folderze. Często po aktualizacji ustawienia się nie odnawiają przez co zaczynają sprawiać kłopoty. Aby rozwiązać ten problem proponujemy użyć programu z poniższego linku:

http://downloads.worldoftanks.ru/support/updates/wot_pref.zip

Pomoże on usunąć plik preferences.

Jeżeli nie ufasz wystarczająco temu programowi możesz usunąć plik samodzielnie przy pomocy skrótu klawiaturowego Windows i „R” a następnie wpisując komendę %appdata%\wargaming.net\WorldOfTanks

Po ponownym zalogowaniu się do gry zostanie utworzony nowy folder więc możliwa będzie gra.
Kolejną kwestią są ustawienia gry, które zapisane są w jej głównym folderze. Często po aktualizacji ustaw"
To głąby, wysłali mi 2 razy to samo, wtfff ;_:
Pomógł Ci Juri reinstal ?
Zaraz spróbuję zrobić to z tymi ustawieniami gry i dam znać czy pomogło.

6cluij.gif

Opublikowano

Po reinstalacji FPS'y wzrosły 3 krotnie :)

Offtop:

09927480720670116483.jpg

Grałem z banda siemkasów, czyli dawits100 aka @DaveeK

Wynik?

75229221576472927287.jpg

Opublikowano

Ale FPS-y nie spadają tak? Może wystarczy faktycznie usunąć tylko plik ustawień gry. Przy reinstalce to się usuwa, więc może, może. Zobaczymy.

6cluij.gif

Opublikowano

Po reinstalacji FPS'y wzrosły 3 krotnie :)

Offtop:

09927480720670116483.jpg

Grałem z banda siemkasów, czyli dawits100 aka @DaveeK

Wynik?

75229221576472927287.jpg

1. Kupiłem tą artę dzisiaj?

2. Jest stockowa

3. Ogólna ilość bitew na arcie na moim koncie wynosi 152

4. Nie ogarniam jej za bardzo

5. JESTEŚ TAKI KOKS ŁO TOP EXP

sory rze jestem taki słaby ;/ miszczu naucz mnie grania w świat czołguw

Opublikowano

@Juri. chcesz oceniać gracza po jednej bitwie? :P

ps. IS-6 to bardzo łatwy czołg do kręcenia dobrych wyników - penetrację może dać ci gold, a pancerza gold ci nie da, a ten jest wyśmienity na tym czołgu. Na 8-kach rozjeżdża przeciwników (noobów)

ps2. arta ssie - no skill - w dużej mierze random gdzie pocisk spadnie

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...