Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nagły spadek wydajności

Gizzer

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Kupiłem sobie nowy komputer jakoś na początku listopada. Od tamtego czasu komputer działał bezproblemowo, lecz ostatnio doświadczam spadku wydajności w grach. Na rozdzielczości 1920x1080 przy full detalach w BF3 miałem po 120 FPS'ów, teraz wacha się między 40-50. Komputer w środku nie jest zakurzony, system czyszczę regularnie i skanuje antywirusem. Do tego co jakiś czas komputer dostaje klatkowania, czyli kompletnie laguje gry, lecz karta nie przegrzewa się. Pomaga ponowne włączenie komputera. Proszę o pomoc.

CPU: Intel Core i5 4570

RAM: Kingston HyperX Genesis 8 GB DDR3 1600 MHz

GPU: Gigabyte GTX 760 2GB 256-bit WindForce OC

Zasilacz: Corsair CX 600 600W

MOBO: Gigabyte B85-HD3 Ultra Durable 4

2pt6lxx.png

" We are all just a kid from somewhere. "

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No przy maksymalnych detalach i v-sync mam średnio 70 FPS, ale jak na mój sprzęt to wciąż troszkę za mało (wcześniej po 100). NFS Rivals na poziomie 60 FPS przy full detalach, nie wiem jak z BF4, ale i tak dzięki za pomoc.

2pt6lxx.png

Opublikowano

1. W własne opcje skanowania (w OTL) wklej

:OTL
DRV:[b]64bit:[/b] - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\Enigma Software Group\SpyHunter\esgiguard.sys -- (esgiguard)
O4 - HKLM..\Run: []  File not found
O4 - HKLM..\RunOnce: [KrakenDLL] copy C:\Program Files (x86)\Razer\Razer_Kraken_Driver\Drivers\DLL\KrakenDevProps.dll C:\Program Files (x86)\Razer\Razer_Kraken_Driver\Drivers\SysAudio\KrakenDevProps.dll File not found
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O18:[b]64bit:[/b] - Protocol\Handler\ms-help - No CLSID value found
O18:[b]64bit:[/b] - Protocol\Handler\skype4com - No CLSID value found
O21:[b]64bit:[/b] - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.
O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.
O33 - MountPoints2\{a4996104-c569-11e3-924f-94de80b5aa4b}\Shell - "" = AutoRun
O33 - MountPoints2\{a4996104-c569-11e3-924f-94de80b5aa4b}\Shell\AutoRun\command - "" = M:\Startme.exe

:Commands
[emptytemp]

Wykonaj skrypt, zatwierdź restart.

2. Odinstaluj

AVG pc tune up 2014 (tylko tymczasowo)

Google toolbar for internet explorer

3. Zaktualizuj

Java 7 Update 51

4. dostarcz fixlog oraz nowy log OTL (bez extras.txt) odznacz Rejestr - skan dodatkowy

Z ciekawości, jakiego masz antywirusa? bo nie mogę się dopatrzeć w logu :x

Opublikowano

Nie chodzi o to, że spadają w trakcie gry, po prostu od włączenia jest tak od razu. Utrzymuje się na tym poziomie i nie ma skoków.

2pt6lxx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...