Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skript zmienianie zmiennej do argumentu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam taki problem:

Zachciało mi się robić skrypt na statystyki gracza no i wszystko fajnie do póki nie zachciało mi się robić możliwości sprawdzania czyichś statystyk przez administratora. Głowiłem się i głowiłem aż w końcu wymyśliłem coś takiego:

command /at [<text>] [<player>]:
    trigger:
[200 linijek pozniej(powaznie 200 )]
        if player have permissions "postac.czyjas":
            if arg 1 is "nalezacado":
                if arg 2 is set:
                    set {postac.adm.%player%} to "%argument 2%"
                    show "{@apdkopacz};{@apddrwal};{@apdzabojca};{@apdfarmer};{@apdrzemieslnik};{@formatuj};{@aodswiezadm}" with 2 rows named "&6&o&l        POSTAC %argument 2%" to player
                if arg 2 is not set:
                    send "&b&l&opoprawne uzycie &5&l&o/at nalezacado [nick]" to player 

no i działa... ale tylko jeżeli gracz nie ma w nicku cyferek   :( . Więc właśnie w tym problem. Jak zrobić żeby admin mógł zobaczyć statystyki gracza który ma nick z cyferkami? Proszę pomóżcie. Daję naj.

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Opublikowano

ref.

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Opublikowano

ref.

Naprawdę nikt nie wie jak mi pomóc ???

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

ref.

Naprawdę nikt nie wie jak mi pomóc ???

Zacznijmy od tego, że nie widzę tutaj kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie nazwy gracza.

Może byś też "opcje" podał?

W każdym razie widzę jedną gafę

set {postac.adm.%player%} to "%argument 2%"

zapisujesz nazwę gracza w zmiennej jako TEKST, nie jako gracza, ale nawet nie wiem za co ta zmienna jest odpowiedzialna.

PS: Odświeżamy co 24 godziny, nie wcześniej.

417711489342956987022.png

Opublikowano

nie rozumiem o co ci chodzi pisząc:

Zacznijmy od tego, że nie widzę tutaj kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie nazwy gracza.

a jeżeli chodzi o opcje to wszystkie działają bo jak gracz  nie mam nicku z cyferkami to wszystko działa, ale tak czy siak daję tutaj taki mały przykładzik na jakiej zasadzie to działa:

a3drwal: s;9;i;397:3;n;&6&o&l&n%{postac.adm.%player%}%;l;&6&o&lmusisz miec ||&r&9&n&o%{postac.drwal.donapo.%{postac.adm.%player%}%}%&r &6&o&lpunktów aby ||&6&o&lzdobyc nastepny poziom

(a3drwal jest otwierane przez apddrwal)

próbowałem też już np:

set {postac.adm.%player%} to argument 2

player-argument itp. itd., ale nic nie działa :(

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

"Zacznijmy od tego, że nie widzę tutaj kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie nazwy gracza."

Na moje powinno być to w <player> lub [<player>] a nie [<text>]

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Przecież mam w [<player>] -_-. I testowałem już wcześniej z <player> ale jak wrócę do domu to spróbuje jeszcze raz może zadziała.

Dobra już sprawdziłem nie działa :(

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

ref.

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

ref.

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

ref.

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

Dokładnie o to, ja mam właśnie 1.7.2 ale na serwie u grediera na 1.6.4 też nie działa :(

Sorki że tak późno odpisuje ale miałem egzaminy próbne i mnóstwo udawania przed rodzicami że się uczę xD

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

ref.

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

Jeśli nie działa to co mamy ci poradzić?

Możesz jedynie to zrobić tak

command /test <text> <text>:
    trigger:
        set {_arg} to "%arg 1%" parsed as player
        if {_arg} hasn't played before:
            send "Gracz nie istnieje!"
            stop
        send "Wyslano &c%arg 2%&r do %{_arg}%"
        send "arg 2%" to {_arg}

417711489342956987022.png

Opublikowano

dobra nie działa w ten sposób ale założę się że już raczej nic sensowniejszego się nie wymyśli więc temat do zamknięcia :(

PS: Sorki że długo nie odpisywałem ale kupiłem sobie WD (Watch Dogs) i się zagrywałem (i nadal się zagrywam :D)

Moje skrypty na mpc:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...