Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Vayne Vs. Caitl

dadajszen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cait jeśli jest mało tanków

Vayne jeśli są postacie dość tankowane,gdyż dla niej to nie bd problemem zabicie tanka dzięki jej pasywce ;)

A co da jej pasywka tylko ms chodzi ci chyba o stacki na E:D

Opublikowano

A co da jej pasywka tylko ms chodzi ci chyba o stacki na E:D

Stacki są na W.

Zależy od dywizji, jak mainujesz Vayne i przy dobrym supporcie (bo to głównie od niego zależy czy wygrasz linię) możesz wbić spokojnie platyne. Zaś Cait swoim zasięgiem potrafi się łatwo zrobić overfarm, chyba że enemy supp gra agresywnie.

Podsumując:

Vayne - dobry supp, musisz wiedzieć jak grać, late (niekoniecznie 1v1) miażdży.

Cait - farmić w early, robić zadania (czyt. smok) i czekać na gank.

Opublikowano

Cait, bardzo bezpieczna postać, łatwo wyjść cało z ganku enemy junglera, największy range z całej reszty adc dzięki czemu bardzo łatwo możesz obijać przeciwnika na linii, postać bardzo łatwa i przyjemna w grze.

Vayne, bardzo łatwą ją skontrować, w early przegrywa praktycznie z każdym adc, bardzo dużo tutaj zależy od twojego supporta i twoich umiejętności gry tą postacią, w late zaś niszczy swoim dmg, ale jeden błąd w ustawieniu podczas teamfightu i znikasz, żeby grać tą postacią musisz dobrze wiedzieć jak grać, inaczej przeciwny adc zniszczy Cię w early, postać bardzo trudna, więc jeśli nie czujesz się pewnie grając nią lepiej grać Caitlyn, mniej się namęczysz i natrudzisz by wygrać grę.

Opublikowano

Każdy ci tu powie ,że cait bo grają w silverach no może w goldach i łatwo ograć cait , vayne .

Ale jeżeli ogarniesz vayne jak ja i masz nią 200 rankedów ,to żadna cait ci nie przeszkodzi , zapamiętać musisz jedynie to ,że w earle jedynie się farmisz pod turretem a w late się bijesz z cait i nie ma szans taka prawda. 

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Ale jeżeli ogarniesz vayne jak ja i masz nią 200 rankedów ,to żadna cait ci nie przeszkodzi , zapamiętać musisz jedynie to ,że w earle jedynie się farmisz pod turretem a w late się bijesz z cait i nie ma szans taka prawda.

Jeszcze ani razu nie przegrałem linii przeciwko Caitlyn, grając Vayne. Po prostu, gdy mam już tego Botrk'a to gram bardzo agresywnie z supportem - czasami nie chcą, ale po 1/2 double na bocie sam gra bardzo agresywnie.

@topic

Jeżeli ogarniesz mechanike Vayne, to jak najbardziej ją polecam. Caitlyn jest sztywna i bezpieczna, a według mnie na ADC bardzo ważna jest mobilność, której Caitlyn brakuje. Także Vayne

P.S. Chyba nie uwierzysz osobom, które nawet nie wiedzą co daje pasywka Vayne, albo Condemn... Śmieszne.

h6IduA1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...