Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podpiecie domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zakupiłem hosting na xaa.pl i domene na az.pl. Teraz mam pytanie jak podpiac ta domene? Czytalem juz wiele ale nic z tego nie rozumiem. Prosil bym o szczególowy poradnik.
Ew. kontakt GG: 32607215

e23a78ca932fa.png

Opublikowano

Musisz zmienić adresy DNS w az.

Az.pl:

Zaloguj się na swoje konto -> Domeny -> tutaj masz listę zakupionych domen - w trzeciej tabelce (Serwer DNS) kliknij "zmień DNS" -> w polu DNS1 wpisz ns1.proserwer.pl, a w DNS2 ns2.proserwer.pl. Resztę pól zostaw pustych i zapisz.

Proserwer, wejdź do cpanelu, zarządzanie domenami i dodaj domenę. Poczekaj do 72h, iż tyle trwa przenoszenie DNS.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Musisz zmienić adresy DNS w az.

Az.pl:

Zaloguj się na swoje konto -> Domeny -> tutaj masz listę zakupionych domen - w trzeciej tabelce (Serwer DNS) kliknij "zmień DNS" -> w polu DNS1 wpisz ns1.proserwer.pl, a w DNS2 ns2.proserwer.pl. Resztę pól zostaw pustych i zapisz.

Proserwer, wejdź do cpanelu, zarządzanie domenami i dodaj domenę. Poczekaj do 72h, iż tyle trwa przenoszenie DNS.

Kroki wszystko ładnie ok podane, ale nie zawsze to trwa 72h czasem mi łapało od razu lub po paru godzinach, a też używam az.pl ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...