Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Tekkitlite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zamierzam zrobić serwer Tekkitlite i nie wiem czy będziecie zainteresowani tym więc pytam się wam, ale napiszę szczegóły.

Mam zamiar stworzyć serwer typu: działki, czyli były by prace itp. Komendy teleportacyjne będą ZABLOKOWANE. Trzeba będzie np: do spawnu albo pójść, albo pojechać "metrem" za hajs. Działki też były by płatne. Od razu po wykupieniu działki będzie dostarczony prąd oraz woda (ale będzie trzeba za prąd i wode płacić). Taka zasada: "Bez pracy nie przeżyjesz" ;) Więc, aby wejść potrzeba niestety modpacka tekkit lite'a 

Jak myślicie? Dobry pomysł?

Opublikowano

Zagrał bym ale na innej paczce i trochę innych zasadach 

Opublikowano

@up

Właśnie dlatego się pytam. A jak byś chciał zagrać na innej patcze i na innych zasadach to możesz wyjaśnić? 

Właśnie jeszcze się decyduję na jakiej patcze mam to zrobić ;P Ale jeszcze poczekam na inne opinie.

P.S: A polecacie tekkita na 1.5?

Opublikowano

1. Polecam paczki FTB-a (stabilne i dobrze dobrane) a szczególnie w niej Monstr ModPack która łączy technike, magie i przygodę (warto ją trochę zmodyfikować według głosu ludu :D

2. Co do pomysłu to ja mam taki http://editor.wix.com/html/editor/web/renderer/edit/130be703-8a21-5758-7794-2814e3969e2a?metaSiteId=130be703-8d5d-2d58-990e-6b6f1a1d4d74&editorSessionId=06C3C1F6-DE1F-47A0-903E-C06B49FA9F79 stare to ale może pomoże, napisał bym nowe ale nie mam w tej chwili siły (zła szkoła zła) ja na razie nie zamierzam robić serwera i korzystać z wymienionych wyżej planów (nie mam chęci samemu robić, nie mam money , i nie jestem jeszcze na tyle zorganizowany by sprawnie to wszystko zrobić). mam też pomysł na zrobienie serwera...  (zzzzzzzz! dobranoc, dokończę później) 

Opublikowano

@up

Naprawdę fajny ten FTB, ale nie wiem jakiej paczki mam wybrać, bo jest ich megaaa wiele ;/ Są jakiejś FTB monsters, DireWolf itp. Tylko ja szukam jakiejś paczki mechanicznej, gdzie są wiele maszyn itd. 

P.S: Popraw linka, bo nie działa ;)

Opublikowano

http://kaimc2.wix.com/mpns 

DireWolf  jest techniczna i monster też, wiekszość jest techniczna (to loucher YTbera który gra na modach techniczych :D musisz popróbować :P ja polecam Monster +,- pare modów 

Opublikowano

Ok. Wybrałem FTB monsters ;) A czy da się zainstalować pliki serwerowe na fiberhost? Bo jak próbowałem zainstalować pliki tekkitalite to mi nie działało ;P

Opublikowano

Nie znam się na tym 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...